ΑρχικήinetGentoo Linux προσαρμοσμένη διανομή για το ISIS

Gentoo Linux προσαρμοσμένη διανομή για το ISIS

Ναι Gentoo Linux για το ISIS: Οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν ένα 20χρονο φοιτητή από το Σικάγο για υλική υποστήριξη στο ISIS.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο έφηβος φέρεται να δημιούργησε ένα Python script που αυτοματοποιεί την αποθήκευση multimedia του ISIS από τα επίσημα κανάλια στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης να μπορούν να τα μοιράζονται στους δικούς τους λογαριασμούς βοηθώντας στη διάδοση της προπαγάνδας.Gentoo Linux

Επιπλέον, ο φοιτητής Thomas Osadzinski, 20 ετών, από το Σικάγο, υποσχέθηκε επίσης να αναπτύξει μια light διανομή του Gentoo Linux για την τρομοκρατική οργάνωση.

«Θα ξεκινήσω ένα νέο και πολύτιμο project», έγραψε ο φοιτητής σε μια online συζήτηση με έναν μυστικό πράκτορα του FBI τον Μάρτιο του 2019.

“Θα αναπτύξω μια προσαρμοσμένη έκδοση του gentoo linux σχεδιασμένο για τους ansar [υποστηρικτές του ISIS] που θα μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Θα είναι πολύ ελαφρύ, γρήγορο και ασφαλές”.

Ο Osadzinski φέρεται να δήλωσε στον πράκτορα του FBI ότι θα αναπτύξει μια δική του διανομή του Gentoo Linux και θα δημοσιεύει τις ενημερώσεις σε ένα online chat room.

“Θα είναι πολύ ασφαλής, in sha allah και θα κυκλοφορεί μόνο στα Social. Όταν υπάρχουν λιγότερες εφαρμογές εγκατεστημένες το λειτουργικό σύστημα είναι πιο δύσκολο να παραβιαστεί”, ανέφερε ο Osadzinski.

Μέχρι τον Μάιο, ο Osadzinski μοιράστηκε ένα screenshot της διανομής Gentoo Linux που ανέπτυσσε και υποσχέθηκε στο FBI, ότι θα είναι “διαθέσιμο πολύ σύντομα για τους ansar [υποστηρικτές του ISIS]”.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, ο Osadzinski επανέλαβε ξανά ότι το λειτουργικό σύστημα θα είναι πολύ δύσκολο να παραβιαστεί από “υπηρεσίες πληροφοριών των Σταυροφόρων”.

Το FBI δήλωσε ότι ο Osadzinski είχε τις απαραίτητες γνώσεις να κυκλοφορήσει μια τέτοια διανομή, καθώς είχε σπουδάσει πληροφορική μέσω του DePaul.

Σύμφωνα με το LinkedIn του Osadzinski, εργάστηκε για δύο μήνες σαν software tester για την BlackBerry Cylance, μια startup για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
Αν βρεθεί ένοχος ο Osadzinski αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS