ΑρχικήinetΟ πιο χαριτωμένος παλμογράφος που έχει κατασκευαστεί

Ο πιο χαριτωμένος παλμογράφος που έχει κατασκευαστεί

Αν νομίζετε ότι ένας φορητός παλμογράφος είναι δύσκολο να μεταφερθεί, τότε θα σας εκπλήξουμε. Αυτός ο παλμογράφος (oscilloscope) που κατασκευάστηκε από τον [Mark Omo] και το εμβαδόν του είναι μόνο μία τετραγωνική ίντσα (6.4516 τετραγωνικά εκατοστά), με το μεγαλύτερο μέρος του χώρου να καταλαμβάνεται από την οθόνη OLED.

Αναδιπλώνεται οπότε είναι πολύ ευκολότερο να το κρατήσει ο χρήστης, και βεβαίως απαιτεί εξωτερικές εισόδους, οπότε δεν είναι ακριβώς ένα αυτόνομο εργαλείο. Ο παλμογράφος τρέχει σε επεξεργαστή PIC32MZ EF, επιτυγχάνοντας 20Msps και 1MHz εύρους ζώνης.

παλμογράφος

Για το αναλογικό εμπρόσθιο τμήμα, τα σήματα εισέρχονται πρώτα σε έναν τερματικό 1M ohm που διαιρεί τα σήματα κατά 10x για να τα μετρήσει “έξω από τις ράγες”. Στη συνέχεια περνούν μέσω ενός “ζεύγους διοδιών” που συνδέονται με τις “ράγες”, συσφίγγοντας την τάση για να αποφευχθεί η ζημιά. Ο divider συγκεντρώνει το εισερχόμενο σήμα εναλλασσόμενου ρεύματος γύρω από 1.65V, στην μέση μεταξύ AGND και + 3.3V. Ως περαιτέρω χαρακτηριστικό ασφαλείας, μια μεγάλη αντίσταση 909k Ohm βρίσκεται μεταξύ των σημάτων και των διόδων προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση ρεύματος υψηλής τάσης και δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύστημα.

Για το υποσύστημα, ένας διακόπτης TLV3541 op-amp και ADG633 σήματος SPDT χρησιμοποιούνται για την παροχή εύρους ζώνης ισχύος γύρω από την απόκριση του συστήματος προκαλώντας ανησυχίες. Συγκεκριμένα, η αντίσταση του διακόπτη είναι μη αμελητέα, ενδεχομένως μεταβαλλόμενη με τάση. Ευτυχώς, η οθόνη που χρησιμοποιείται στον παλμογράφο χρειάζεται 12V, οπότε η παροχή 12V στο mux έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη τάση και συνεπώς πιο επίπεδη απόκριση.

Η μονάδα ADC, PIC32MZ1024EFH064, είναι μια διαδοχική προσέγγιση ADC 12-bit. Ένα πλεονέκτημα της ADC είναι ότι τα επιπλέον κομμάτια της ανάλυσης παίρνουν μόνο σταθερό χρόνο, οπότε η ταχύτητα και η ακρίβεια μπορούν να διακινηθούν. Η μετατροπή ξεκινά με μια αλληλουχία sample and hold, χρησιμοποιώντας αποθηκευμένη τάση στον πυκνωτή για τον υπολογισμό της τάσης.

Πολλές ADC χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα με το δείγμα, με αποτέλεσμα τη διασπορά στη βελτίωση του ρυθμού δειγματοληψίας. Δεδομένου ότι υπάρχουν 120 Megabits ανά δευτερόλεπτο δεδομένων που προέρχονται από τη μονάδα ADC, η περιφερειακή πρόσβαση σε μνήμη (DMA) του PIC32MZ επιτρέπει την εγγραφή των δεδομένων απευθείας στη μνήμη του μικροελεγκτή χωρίς τη συμμετοχή του επεξεργαστή.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS