ΑρχικήinetFacebook: εκατομμύρια κωδικοί σε μορφή απλού κειμένου

Facebook: εκατομμύρια κωδικοί σε μορφή απλού κειμένου

Το Facebook αποκάλυψε ότι αποθηκεύει εκατοντάδες εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε μορφή απλού κειμένου. Σύμφωνα με την εταιρεία οι κωδικοί ήταν προσβάσιμοι μόνο σε 20.000 υπαλλήλους της, και είναι σίγουρη ότι κανείς από αυτούς δεν τους χρησιμοποίησε κακόβουλα….

Σε μια δημοσίευση στο blog του σήμερα, το Facebook ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019, ανακάλυψαν εκατοντάδες εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης των χρηστών του κοινωνικού δικτύου που είχαν αποθηκευτεί σε μορφή απλού κειμένου σε ένα από τα εσωτερικά συστήματα αποθήκευσης δεδομένων. Facebook

Οι κωδικοί πρόσβασης ήταν προσβάσιμοι σε περίπου 20.000 υπαλλήλους του Faceboοk, αλλά η δημοσίευση αναφέρει ότι δεν ήταν προσβάσιμοι σε άλλους εκτός της εταιρείας.

“Για να είμαστε σαφείς, αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης δεν ήταν ποτέ ορατοί σε κανέναν εκτός του Faceboοk και δεν βρήκαμε μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο για το ότι κάποιος εσωτερικά τους χρησιμοποίησε κακόβουλα. Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να ειδοποιήσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Facebook Lite, δεκάδες εκατομμύρια άλλους χρήστες του Facebook και δεκάδες χιλιάδες χρήστες στο Instagram”, δήλωσε ο Pedro Canahuati, VP Engineering στο τμήμα ασφαλείας της εταιρείας.

Το Faceboοk έχει διορθώσει το πρόβλημα και δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να ενημερώνει γύρω στους 600 εκατομμύρια χρήστες του Facebοok Lite, του Facebook και του Instagram των οποίων οι κωδικοί πρόσβασης εκτέθηκαν στους υπαλλήλους της εταιρείας, παρόλο που το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι κανένας κωδικός πρόσβασης δεν διέρρευσε σε κανέναν άλλο εκτός του Facebοok.

Αν ανησυχείτε για την ασφάλειά σας, μην περιμένετε να σας έρθει email από την εταιρεία. Αλλάξτε άμεσα τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε στις υπηρεσίες του Faceboοk.

____________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS