ΑρχικήsecurityFortnite hacked εκατομμύρια λογαριασμοί για τα V-Bucks

Fortnite hacked εκατομμύρια λογαριασμοί για τα V-Bucks

Η Epic Games, κατασκευάστρια εταιρεία του παιχνιδιού Fortnite, αφαίρεσε σιωπηλά μια ευπάθεια από την υποδομή της, που επέτρεπε σε hackers να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών με απίστευτη ευκολία.

Η ευπάθεια εντοπίστηκε από ερευνητές ασφαλείας της Ισραηλινής εταιρείας ασφαλείας Check Point, η οποία ανέφερε το θέμα ιδιωτικά στην Epic Games από πέρυσι.

Fortnite

“Στις αρχές Νοεμβρίου αναφέραμε την ευπάθεια, και μέχρι τέλος Νοεμβρίου είχε επιδιορθωθεί” ανέφερε ο Oded Vanunu, ένας από τους ερευνητές της Check Point στο ZDNet.
Η ευπάθεια ήταν στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός πολλών σφαλμάτων σε διαφορετικά τμήματα της υποδομής της εταιρείας και μερικά δεν σχετιζόταν με το Fortnite.

Δείτε το βίντεο:

Για να πραγματοποιηθεί μια επιτυχημένη επίθεση οι χρήστες θα έπρεπε να κάνουν κλικ σε έναν κακόβουλο σύνδεσμο σύνδεσης με την Epic Games. Φυσικά η ευπάθεια έκανε θραύση στα παιδιά, που σαν χρήστες με λιγότερη εμπειρία δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τις επικίνδυνες παραμέτρους που περιείχε το link.

“Δεν ήταν καθόλου προηγμένη επίθεση, και ήταν πολύ απλό να εκτελεστεί στο παρασκήνιο” ανέφερε ο Vanunu. “Η κλοπή των Token σύνδεσης είναι ένας από τους πιο αναδυόμενους τρόπους επίθεσης”.

Φυσικά οι λογαριασμοί του Fortnite είναι όλοι σε κίνδυνο. Από τον Ιούνιο του 2018, έχει αναφερθεί ότι πάνω από εννέα εκατομμύρια λογαριασμοί του συγκεκριμένου παιχνιδιού έχουν παραβιαστεί από hackers.

Γιατί αυτό το παιχνίδι; Αρχικά γιατί είναι δημοφιλές.

Από την άλλη, το νόμισμα V-Bucks του Fortnite είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται για το ξέπλυμα (αληθινού) χρήματος από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Και δεν είναι μόνο εγκληματίες στον κυβερνοχώρο του κυνηγούν τα V-Bucks. Οι έφηβοι μπαίνουν στην διαδικασία να hackάρουν λογαριασμούς, κλέβοντας ο ένας τον άλλο.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι hackers δεν πειράζουν τους λογαριασμούς του Fortnite, καθώς το μόνο που θέλουν είναι τα χρήματα των παικτών.

_______________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS