ΑρχικήinetWordPress Τι είναι το noopener tag;

WordPress Τι είναι το noopener tag;

Τι είναι το rel=”noopener” στο WordPress; Αν γράφετε ένα κείμενο και προσθέσετε ένα σύνδεσμο που ανοίγει σε νέο παράθυρο, τότε το WordPress προσθέτει αυτόματα το noοpener στον σύνδεσμό σας. Παρακάτω θα δούμε τι είναι το rel=”noopener” που προσθέτει το WordPress και πώς επηρεάζει την ιστοσελίδα σας.

Το noopener είναι ένα χαρακτηριστικό HTML που προστίθεται σε όλους τους συνδέσμους του WordPress που έχουν επιλεγεί για να ανοίγουν σε μια νέα καρτέλα του προγράμματος περιήγησης. Συνοδεύεται επίσης και από το rel=”noreferrer”.

Οι λειτουργίες αυτές προστέθηκαν στο WordPress για να αντιμετωπίσουν ένα κενό ασφαλείας που μπορούν να εκμεταλλευτούν κακόβουλες ιστοσελίδες με JavaScript.wordpress

Υπάρχουν κάποια JavaScript που επιτρέπουν σε μια καρτέλα που ανοίγει να αποκτήσει ορισμένες πληροφορίες. Αν συνδεθείτε με μια ιστοσελίδα που περιέχει κακόβουλο κώδικα, τότε η σελίδα αυτή, χρησιμοποιώντας την JavaScript ιδιότητα window.opener μπορεί να αλλάξει την αρχική σελίδα (του ιστότοπού σας) για να κλέψει πληροφορίες αλλά και να προσθέσει κακόβουλο κώδικα.

Η προσθήκη του rel=”noopener” εμποδίζει τη νέα καρτέλα να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα του JavaScript. Παρομοίως, το χαρακτηριστικό rel=”noreferrer” αποτρέπει τη μεταβίβαση των πληροφοριών της σελίδας παραπομπής στη νέα καρτέλα.

Επηρεάζει το SEO σας;

Παρόλο που το χαρακτηριστικό rel=”noopener” βελτιώνει την ασφάλεια του WordPress, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι επηρεάζει το SEO.

Είναι μύθος.

Η λειτουργία noopener δεν φαίνεται να επηρεάζει το SEO του ιστότοπου του WordPress ή την συνολική απόδοση του WordPress.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ noopener και nofollow;

Αν μπερδεύετε το rel=”noopener” με το rel=”nofollow”, διαβάστε παρακάτω.
Το χαρακτηριστικό noopener βελτιώνει την ασφάλεια του WordPress, μπλοκάροντας την διαρροή πληροφοριών.
Από την άλλη, το χαρακτηριστικό nofollow εμποδίζει τον ιστότοπό σας να μεταβιβάσει το SEO link juice στη σελίδα παραπομπής. Ουσιαστικά “λέει” στο bot της Google που ευρετηριάζει την σελίδα σας να μην ακολουθήσει το link.

Οι μηχανές αναζήτησης τώρα φέρεται να “υπακούν” το χαρακτηριστικό nofollow, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τους το noopener.

Πώς να απενεργοποιήσετε rel=”noopener” στο WordPress;

Δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε το tag rel=”noopener” από τους συνδέσμους της σελίδας σας. Χρειάζεται σαν επιπλέον ασφάλεια και δεν έχει επιπτώσεις στη σελίδα ή το SEO σας.

Ωστόσο, αν πρέπει να το αφαιρέσετε, τότε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον επεξεργαστή Gutenberg του WordPress και να χρησιμοποιήσετε τον παλιό κλασικό επεξεργαστή. Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να προσθέσετε τον παρακάτω κώδικα στο αρχείο functions.php του θέματος που χρησιμοποιείτε.

Δεν συνιστάται η αφαίρεση του noopener.

add_filter('tiny_mce_before_init','iguru_disable_noopener');
function iguru_disable_noopener( $mceInit ) {
    $mceInit['allow_unsafe_link_target']=true;
    return $mceInit;
}

____________________________

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS