ΑρχικήHow ToGmail: επαναφορά του παλαιού σχεδιασμού

Gmail: επαναφορά του παλαιού σχεδιασμού

Το Gmail απέκτησε πρόσφατα νέο σχεδιασμό. Το νέο σχέδιο μπορεί να φαίνεται διαφορετικό, αλλά οι προγραμματιστές δεν έχουν αλλάξει και πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν γνώμες που το αναφέρουν σαν πιο καθαρό και πιο εύκολο στην περιήγηση.

Gmail

Το νέο σχέδιο της εφαρμογής φέρνει επίσης και νέα χαρακτηριστικά όπως την έξυπνη σύνθεση νέου email, και την αναβολή. Αρχικά, μπορούσατε να επιλέξετε το νέο σχεδιασμό, ωστόσο εδώ και καιρό έρχεται σαν το προεπιλεγμένο theme του Gmail.

Αν είστε από αυτούς που δεν συμφωνούν με τις παραπάνω γνώμες, και δεν είστε ευχαριστημένοι με την αλλαγή της Google, παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να αποκτήσετε το παλιό σχέδιο της εφαρμογής, αν δεν έχετε πρόβλημα στη χρήση επεκτάσεων/προσθέτων.

Chrome

Η χρήση του παλιού σχεδίου του Gmail στον Chrome είναι αρκετά απλή. Υπάρχει μια επέκταση που μπορείτε να εγκαταστήσετε και θα κάνει τα πάντα για εσάς. Εγκαταστήστε το Gmail Classic Theme από το Chrome Web Store και ανοίξτε το Gmail σας.

Θα δείτε το παλιό σχέδιο του Gmail. Η επέκταση δεν θα αφαιρέσει κανένα από τα νέα χαρακτηριστικά.

Firefox & Opera

Η επέκταση για το παλιό κλασικό theme του Gmail αλλάζει το CSS που χρησιμοποιεί η Google όταν φορτώνεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, και ο προγραμματιστής της επέκτασης σας καθοδηγεί στα βήματα που πρέπει να κάνετε στον Firefox και στον Opera χωρίς να χρησιμοποιήσετε την επέκτασή του.

Θα χρειαστεί απλά να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο πρόσθετο που μπορεί να αλλάξει το CSS που χρησιμοποιείται από το Gmail. Ο προγραμματιστής του Gmail Classic Theme συνιστά τη χρήση του Stylus.
Κατεβάστε και εγκαταστήστε την επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μετά επισκεφθείτε τη σελίδα του Github και αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει στο αρχείο που ονομάζεται Gmail.css.

Επιστρέψτε στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε και κάντε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης Stylus.
Στο μικρό παράθυρο που θα ανοίξει, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο.

Κάντε κλικ στην επιλογή Σύνταξη νέου στυλ (Write new style) στα αριστερά και ονομάστε το νέο css Gmail Classic. Μόλις ονομάσετε το αρχείο σας, επικολλήστε τον αντιγραμμένο κώδικα CSS.

Κάτω από αυτόν τον πίνακα, υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται ‘Εφαρμογή σε όλα’ ή ‘Applies to everything’. Δίπλα σε αυτό, υπάρχει ένα κουμπί συν.
Κάντε κλικ σε αυτό και από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή ‘URLs on this domain’. Στο πεδίο του domain, γράψτε mai τοl.google.com, και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση επάνω αριστερά.

Επισκεφθείτε το Gmail και θα δείτε το παλιό σχέδιο της εφαρμογής.

Gmail σε άλλους Browsers

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο αντί του Stylus για να αλλάξετε το CSS που χρησιμοποιείται από το Gmail. Ο κώδικας του προγραμματιστή θα συνεχίσει να λειτουργεί, και σε άλλους browsers, (Safari, Internet Explorer ή Edge), αρκεί να βρείτε τη σωστή επέκταση για να επεξεργαστείτε το css.

_______________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS