ΑρχικήsecurityFacebook hack: δείτε αν επηρεάστηκε ο λογαριασμός σας

Facebook hack: δείτε αν επηρεάστηκε ο λογαριασμός σας

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Facebook παραδέχτηκε ότι μέχρι και 50 εκατομμύρια λογαριασμοί επηρεάστηκαν από μια διαδικτυακή επίθεση.

Σήμερα η εταιρεία δημοσίευσε περισσότερες για τα δεδομένα που διέρρευσαν, αλλά ανέπτυξε και ένα εργαλείο που μπορεί να σας ενημερώσει αν διέρρευσαν πληροφορίες από τον λογαριασμό σας.facebook

Όπως αναφέραμε το πρωί, το Facebook επιβεβαίωσε ότι οι hackers έκλεψαν token πρόσβασης “μόνο” από 30 εκατομμύρια μέλη του κοινωνικού δικτύου, και όχι από 50 εκατομμύρια που είχαν αναφερθεί στην αρχή.

Από τα 15 εκατομμύρια από αυτούς τους λογριασμούς, οι hackers μπόρεσαν να αποκτήσουν μόνο τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και τα δύο. Από 14 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι hackers μπόρεσαν να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες, όπως το όνομα χρήστη, το φύλο, την κατάσταση των σχέσεων, το θρήσκευμα, τα γενέθλια και διάφορα άλλα.

Όμως από σήμερα η εταιρεία φέρεται να γνωρίζει επακριβώς ποιοι λογαριασμοί επηρεάστηκαν, και με μια σελίδα που δημοσίευσε μας αφήνει να ελέγξουμε αν τα δεδομένα μας κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Μπορείτε να ελέγξετε αν έχετε επηρεαστεί από το hack με μια επίσκεψη στο Κέντρο βοήθειας του Facebook. Προς τα κάτω, θα δείτε μια ειδοποίηση (δείτε την παρακάτω εικόνα), η οποία θα αναφέρει αν είστε από τα θύματα του hack. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ότι ο λογαριασμός δεν έχει παραβιαστεί.

____________________________

Ελέγξετε τον λογαριασμό σας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι hackers του Facebook δεν μπόρεσαν να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Αν ανακαλύψετε ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί καλό θα είναι να περιμένετε περισσότερες επιθέσεις. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους hackers για να απαντήσουν σε ερωτήσεις ασφαλείας άλλων σελίδων με στόχο να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής σας. Έτσι αν έχετε χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες και αλλού καλό θα ήταν να τις αλλάξετε.

___________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS