ΑρχικήinetCCleaner 5.46 με βελτιωμένες επιλογές απορρήτου

CCleaner 5.46 με βελτιωμένες επιλογές απορρήτου

Το CCleaner 5.46 κυκλοφόρησε χθες με στόχο να διορθώσει τα προβλήματα της προηγούμενης έκδοσης CCleaner 5.45 που αποσύρθηκε από την εταιρεία.
Στη νέα έκδοση, η Piriform πρόσθεσε τις ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε την διαδικασία παρακολούθησης αλλά και να απενεργοποιήσετε την αποστολή ανώνυμων στατιστικών χρήσης.CCleaner 5.46
Στην προηγούμενη έκδοση CCleaner 5.45, οι χρήστες διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να απενεργοποιήσουν μόνιμα τη λειτουργία Active Monitoring της εφαρμογής. Η λειτουργία ξεκινούσε αυτόματα στην επόμενη επανεκκίνηση της εφαρμογής ή του υπολογιστή. Με τη νέα έκδοση μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αποστολή ανώνυμων δεδομένων χρήσης στην Piriform, κάτι που δεν μπορούσατε να κάνετε στην έκδοση 5.45 που απέσυρε η εταιρεία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην προηγούμενη έκδοση όχι μόνο δεν μπορούσατε να απενεργοποιήσετε την λειτουργία, αλλά δεν μπορούσατε να κλείσετε και την εφαρμογή! Μπορούσατε να ελαχιστοποιήσετε το CCleaner, δεν υπήρχε προφανής τρόπος τερματισμού του προγράμματος, κάτι που απαιτούσε από τους χρήστες να τερματίσουν τη διαδικασία από το Task Manager, για να κλείσουν το πρόγραμμα.
Έτσι η Piriform αποφάσισε να αποσύρει την έκδοση 5.45 μέχρι να μπορέσει να αναπτύξει την έκδοση 5.46, η οποία κυκλοφόρησε χθες.
Η Piriform αναφέρει:
Ρυθμίσεις απορρήτου
– Προστέθηκε ξεχωριστός έλεγχος για την αναφορά ανώνυμων δεδομένων χρήσης
– Προστέθηκε ένας σύνδεσμος σε ένα ενημερωτικό δελτίο δεδομένων (https://www.ccleaner.com/about/data-factsheet), το οποίο εξηγεί τα δεδομένα που αναφέρονται από το CCleaner, γιατί αναφέρονται και που χρησιμοποιούνται.
Smart Cleaning
– Μετονομάσαμε το χαρακτηριστικό “Monitoring” σε “Smart Cleaning”, για να περιγράψουμε καλύτερα τη λειτουργία του (έξυπνες ειδοποιήσεις καθαρισμού)
– Αναδιατυπώσαμε τα πλαίσια ελέγχου για λόγους σαφήνειας
– Αν το Smart Cleaning είναι απενεργοποιημένο, η διεργασία στο παρασκήνιο του CCleaner θα κλείσει και δεν θα εκτελείται ξανά κατά την εκκίνηση
Γενικά
– Επαναφορά προηγούμενου System Tray και minimize
– Διορθώθηκαν διάφορα ζητήματα σταθερότητας
Το CCleaner 5.46 σας δίνει τον έλεγχο των δεδομένων σας
Με την κυκλοφορία του CCleaner 5.46, οι χρήστες φαίνεται να μπορούν να αποφασίζουν πώς αποστέλλονται τα δεδομένα τους, ανώνυμα ή όχι, στην Piriform.
Όσοι επιθυμούν να απενεργοποιήσουν την αποστολή ανώνυμων δεδομένων χρήσης, μπορούν να το κάνουν από την διαδρομή: Επιλογές – Απόρρητο και απενεργοποιήσετε την επιλογή “Βοηθήστε για τη βελτίωση του CCleaner αποστέλλοντας ανώνυμα δεδομένα χρήσης”.
Στη νέα έκδοση, μπορείτε τώρα να απενεργοποιήσετε επίσης τη λειτουργία Smart Cleaning από τις Επιλογές – Smart Cleaning.
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την εφαρμογή, θα πρέπει να προσέξετε κατά την εγκατάσταση, καθώς εξακολουθεί να εμφανίζει προσφορές εγκατάστασης και για άλλες εφαρμογές, για παράδειγμα θα πρέπει να κάνετε untick για να μην εγκατασταθεί ο Google Chrome ή το Avast.
Η Piriform προσφέρει όμως και μια slim έκδοση που δεν περιέχει τέτοιες προσφορές. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
______________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS