ΑρχικήsecurityApple : 16χρονος στους servers της εταιρείας για ένα χρόνο!

Apple : 16χρονος στους servers της εταιρείας για ένα χρόνο!

Ένας 16χρονος μαθητής από τη Μελβούρνη κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους διακομιστές της Apple για περισσότερο από ένα χρόνο και τώρα αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις από το FBI για το συγκεκριμένο hack.
Το Age αναφέρει σήμερα ότι ένας 16χρονος από τη Μελβούρνη παραβίασε επανειλημμένα τους διακομιστές της Apple από το σπίτι του επειδή θεωρεί τον εαυτό του σαν τον μεγαλύτερο fan της εταιρείας και σκέφτηκε ότι με αυτό τον τρόπο κάνει καλό.
Κατά τη διάρκεια των περιόδων σύνδεσης, ο έφηβος κατάφερε να κατεβάσει περίπου 90GB αρχεία στον υπολογιστή του, που συμπεριελάμβαναν ασφαλή κλειδιά πρόσβασης σε λογαριασμούς χρηστών.
Η σύλληψή του εφήβου πραγματοποιήθηκε πέρυσι από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP από το Australian Federal Police) μετά από μία επιδρομή στο σπίτι του, αλλά το γεγονός κρατήθηκε μυστικό. Σήμερα ο έφηβος είναι γνωστός στη διεθνή hacking κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο σπίτι του εφήβου στη Μελβούρνη, η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανακάλυψε μια σειρά από hacking εργαλεία που επέτρεψαν την παραβίαση των διακομιστών της Apple, και όλα ήταν αποθηκευμένα, σε ένα μη κρυπτογραφημένο φάκελο με το όνομα “hacky hack hack.”
Ο έφηβος μοιράστηκε ορισμένα από τα αρχεία που απόκτησε από τους servers της Apple, μέσω του WhatsApp, αλλά στο τέλος, η ομάδα ασφαλείας της εταιρείας ανίχνευσε την παρουσία του και τον σταμάτησε. Ο έφηβος ανέφερε στην αστυνομία ότι πραγματοποίησε το hack την Αpple επειδή “ονειρευόταν” να εργαστεί στην εταιρεία.
Μέχρι αυτή τη στιγμή η Αpple δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για το περιεχόμενο των 90GB που διέρρευσαν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS