Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:24
Αρχική inet Apple : 16χρονος στους servers της εταιρείας για ένα χρόνο!

Apple : 16χρονος στους servers της εταιρείας για ένα χρόνο!

Ένας 16χρονος μαθητής από τη Μελβούρνη κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους διακομιστές της Apple για περισσότερο από ένα χρόνο και τώρα αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις από το FBI για το συγκεκριμένο hack.
Το Age αναφέρει σήμερα ότι ένας 16χρονος από τη Μελβούρνη παραβίασε επανειλημμένα τους διακομιστές της Apple από το σπίτι του επειδή θεωρεί τον εαυτό του σαν τον μεγαλύτερο fan της εταιρείας και σκέφτηκε ότι με αυτό τον τρόπο κάνει καλό.
Κατά τη διάρκεια των περιόδων σύνδεσης, ο έφηβος κατάφερε να κατεβάσει περίπου 90GB αρχεία στον υπολογιστή του, που συμπεριελάμβαναν ασφαλή κλειδιά πρόσβασης σε λογαριασμούς χρηστών.
Η σύλληψή του εφήβου πραγματοποιήθηκε πέρυσι από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP από το Australian Federal Police) μετά από μία επιδρομή στο σπίτι του, αλλά το γεγονός κρατήθηκε μυστικό. Σήμερα ο έφηβος είναι γνωστός στη διεθνή hacking κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο σπίτι του εφήβου στη Μελβούρνη, η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανακάλυψε μια σειρά από hacking εργαλεία που επέτρεψαν την παραβίαση των διακομιστών της Apple, και όλα ήταν αποθηκευμένα, σε ένα μη κρυπτογραφημένο φάκελο με το όνομα “hacky hack hack.”
Ο έφηβος μοιράστηκε ορισμένα από τα αρχεία που απόκτησε από τους servers της Apple, μέσω του WhatsApp, αλλά στο τέλος, η ομάδα ασφαλείας της εταιρείας ανίχνευσε την παρουσία του και τον σταμάτησε. Ο έφηβος ανέφερε στην αστυνομία ότι πραγματοποίησε το hack την Αpple επειδή “ονειρευόταν” να εργαστεί στην εταιρεία.
Μέχρι αυτή τη στιγμή η Αpple δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για το περιεχόμενο των 90GB που διέρρευσαν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κατόπιν αυτών αναρωτιέμαι για ορισμένα … πραγματάκια.
  α) ποια η κοινωνικότητα του παιδιού προς τον περίγυρό του ;
  β) ποια η στάση και η θέση των γονέων του, μετά τις ατέλειωτες ώρες που κατανάλωνε επάνω σε πρωτόκολλα επικοινωνίας ;
  γ) τι θα απογίνει μεγαλώνοντας αυτό το παιδάκι ;
  δ) θέλουμε μια κοινωνία από “φύτουλες” που είναι εξειδικευμένοι από τα γεννοφάσκια τους επάνω σε κάτι απόλυτα εξειδικευμένο ; και
  ε) ως παιδάκι πιο μικρό από την τωρινή του ηλικία, πως έπαιζε ; με τι ασχολούνταν ; οι δικοί του ήταν κοντά του με αγκαλιές και ηθικές επιβραβεύσεις (δηλαδή όσα έχει ανάγκη ο κάθε μικρός σε ηλικία άνθρωπος) ή ήταν “στον κόσμο τους” και ένιωθαν ότι έκαναν το χρέος τους προς το παιδί (και την κοινωνία) αφήνοντάς του ένα χαρτζιλίκι το πρωί και μετά εξαφανίζονταν σε … εργασίες ;

  • α) 0
   β) 0
   γ) hacker αλλά παίζουν πολλά, ο Λεφάκης θα γνωρίζει καλύτερα
   δ) δυστυχώς οι καιροί που ζήσαμε πέρασαν, μάλλον εμείς πρέπει να αποδεχτούμε την σημερινή κοινωνία με τις ιδιαιτερότητές της
   ε) από το ή και μετά περιέγραψες την πλειοψηφία των σημερινών οικογενειών

   • Χμμμ,
    αναμφισβήτητα το ανθρώπινο είδος ανήκει στα θηλαστικά.
    Και με δεδομένο ότι υπάρχουν κι άλλα θηλαστικά πέραν του ανθρώπου, όπως είναι το δελφίνι το οποίο μάλιστα έχει υψηλότερο IQ από το ανθρώπινο, και έχοντας διαβάσει μερικά και έχοντας δει ορισμένα άλλα, για τα τα δελφίνια και μη έχοντας παρατηρήσει τα δελφίνια να ασχολούνται με αριθμούς, πρωτόκολλα αλλά αντιθέτως να παίζουν, να απολαμβάνουν τη ζωή τους και να έχουν αρχές, ηθική και χαρά, θα προτιμήσω να μην αποδεχθώ την … νέα κατάσταση αλλά να περιμένω να έλθουν αυτοί (σ.σ. οι άλλοι) στο δικό μας επίπεδο.
    Το πότε θα έλθουν δε το ξέρω αλλά θα σίγουρα θα είναι μετά από μεγάλο κακό. Το “αν” θα έλθουν δε το διαπραγματεύομαι καθώς ΣΙΓΟΥΡΑ θα έλθουν αφού η αταξία στη ζωή, δε φέρνει ισορροπία και κατ΄ επέκταση προκαλεί χάος (*).
    (* Η Θεωρία του Χάους λειτουργεί σε πλήρη τάξη. Και προσθέτω για όποιον δε γνωρίζει πως λειτουργεί η εν λόγω θεωρία, ότι καλά θα είναι να την διαβάσει. Έστω ακροθιγώς μιας και θα διαπιστώσει καταστάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τη … ζωή του 16χρονου αλλά και των οικείων του πέριξ αυτού).

    • Ναι οκ, έτσι η συζήτηση πάει αλλού. Οι αρχές και οι αξίες είναι αδιαπραγμάτευτες, και εκεί έχει σημαντικό ρόλο η οικογένεια. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να ξεσυνδέσουμε το router για να έχουν τα παιδιά μια ζωή όπως την βρήκαμε από μια κοινωνία που δεν διέθετε internet.
     Συμφωνώ απόλυτα με το ότι υπάρχουν οικογένειες που αφήνουν τα παιδιά τους να τα μεγαλώσει μια τηλεόραση ή μια οθόνη υπολογιστή γιατί συμφέρει.
     Η κρίση που βιώνουμε άλλωστε αφορά άμεσα τα όσα συζητάμε εδώ σε μια υποθετικά άσχετη δημοσίευση. Εφόσον μετατοπίστηκαν οι αξίες , στα πρότυπα του τύπου που πάει με το ελικόπτερο να πιει ουίσκι στο φάρο, και όλοι τρέχουν να γίνουν σαν κι αυτόν ξεχνώντας το ότι μεγαλώνουν παιδιά, δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία.
     Να μην ξεχνάμε ότι κάποτε για να πάρουμε ένα γράμμα από την Αμερική περιμέναμε 3 μήνες 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...