ΑρχικήHow ToWindows Defender Απενεργοποίηση από τα Windows 10

Windows Defender Απενεργοποίηση από τα Windows 10

Το Windows Defender είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή προστασίας από ιούς των Windows 10. Παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 8.1, Windows 8, Windows 7. Τα Vista, διέθεταν επίσης την εφαρμογή αλλά τότε ήταν λιγότερο αποτελεσματική καθώς αναζητούσε μόνο spyware και adware.
Στα Windows 8 και στα Windows 10, ο Defender βασίζεται στην εφαρμογή Microsoft Security Essentials, η οποία προσφέρει καλύτερη προστασία προσθέτοντας πλήρη προστασία από κάθε είδους κακόβουλα προγράμματα. Windows Defender
Ωστόσο, αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε κάποια εναλλακτική λύση για την προστασία του υπολογιστή σας, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε το Windows Defender. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να το απενεργοποιήσετε μόνιμα το Windows Defender.
Ανοίξτε το Σημειωματάριο (ή κάποιο text editor), αντιγράψτε και επικολλήστε το παρακάτω κείμενο:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender]
"DisableAntiSpyware"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\Real-Time Protection]
"DisableBehaviorMonitoring"=dword:00000001
"DisableOnAccessProtection"=dword:00000001
"DisableScanOnRealtimeEnable"=dword:00000001

Στο Notepad, πατήστε Ctrl + S ή από το File στο μενού κάντε κλικ στο Save. Θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου της Αποθήκευσης. Εκεί, αντιγράψτε-επικολλήστε το παρακάτω όνομα μαζί με τα εισαγωγικά: “defender.reg”. Τα εισαγωγικά θα διασφαλίσουν ότι το αρχείο σας θα έχει την επέκταση “.reg” και δεν θα αποθηκευτεί σαν .reg.txt.
Αποθηκεύσετε το αρχείο οπουδήποτε θέλετε.
Αμέσως μετά μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο *.reg. που δημιουργήσατε. Επιβεβαιώστε την ερώτηση του UAC και πατήστε Yes για να το προσθέσετε στο Registry. Μετά θα πρέπει να κάντε μια επανεκκίνηση στο σύστημά σας.
Παρακάτω θα βρείτε έτοιμα τα αρχεία για το Registry. Συμπεριλαμβάνεται και ένα αρχείο που θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την εφαρμογή, αν κάποτε την χρειαστείτε.
secnews.gr-defender
Στο zip αρχείο περιέχεται το disable.reg που θα απενεργοποιήσει την εφαρμογή και το αρχείο restore.reg που θα την επαναφέρει αν κάποια στιγμή την χρειαστείτε. Μετά από κάθε εφαρμογή των αρχείων το σύστημά σας θα χρειαστεί επανεκκίνηση.
______________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS