ΑρχικήinetΑυτός είναι ο λόγος που η Microsoft καθυστερεί τα Tabs στα Windows...

Αυτός είναι ο λόγος που η Microsoft καθυστερεί τα Tabs στα Windows 10;

Η Microsoft πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το Sets, το χαρακτηριστικό που φέρνει tabs σε όλα τα Windows 10, δεν θα λανσαριστεί με την επόμενη ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, αν και η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι θα επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον μετά από ένα άλλο γύρο δοκιμών του χαρακτηριστικού.

Λίγα έχουν ειπωθεί για τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση και η ανακοίνωση έχει απογοητεύσει πολλούς, ειδικά επειδή το Sets ήταν ήδη μέρος των previews των Windows 10 Redstone 5 και, με την πρώτη ματιά, φαινόταν ότι όλα λειτουργούσαν ομαλά.

Αλλά αυτό συνέβη μόνο με την πρώτη ματιά, καθώς μια πιο προσεκτική ματιά στις αλλαγές που επέφερε το Sets αποκαλύπτεται ότι προκαλούσε πολλά προβλήματα συμβατότητας με εφαρμογές που τελικά κατέστρεψαν ορισμένες λειτουργίες σε εφαρμογές τρίτων.

Μια αναφορά από το MSPU αποκαλύπτει ότι οι εφαρμογές Reddit είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, καθώς η αφαίρεση του Sets από τα Windows 10 Redstone 5 build επέστρεψε τις εφαρμογές στο στο κανονικό, με τα πάντα να λειτουργούν σωστά αφού προηγουμένως ήταν μάλλον σε αστάθεια.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές τρίτων-μερών επευφημούν την απόφαση της Microsoft να μην κυκλοφορήσει προσωρινά το Sets, εξηγώντας ότι οι εφαρμογές τους μερικές φορές «έσπαγαν» στην εφαρμογή των tab.

Πολύ σημαντικό να έχουμε κατά νου είναι ότι το Sets δεν είναι ένα σκοτωμένο χαρακτηριστικό, αλλά θα καθυστερήσει το ντεμπούτο του. Ενώ το Redstone 5 δεν θα το συμπεριλάβει, υπάρχει μια καλή πιθανότητα η επόμενη αναβάθμιση που θα ακολουθήσει την άνοιξη του 2019 να έρθει με τουλάχιστον παρόμοια λειτουργικότητα, αν και προσωπικά περιμένω τα tabs να κυκλοφορήσουν στα Windows 10 σε μια ελαφρώς διαφορετική μορφή και με περισσότερες επιλογές.

Το Redstone 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, με το τυπικό πρόγραμμα κυκλοφορίας της Microsoft να δείχνει τον Σεπτέμβριο ως τον μήνα κατά τον οποίο θα ολοκληρωθεί η ενημέρωση.

Microsoft

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS