ΑρχικήReviewsIntel Computex 2018: τεχνολογία για διάρκεια ζωής μπαταρίας 28 ωρών

Intel Computex 2018: τεχνολογία για διάρκεια ζωής μπαταρίας 28 ωρών

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν πάντα πρόβλημα στην τεχνολογία. Αν και υπάρχουν απίστευτα ισχυροί φορητοί υπολογιστές, το αδύνατο σημείο ήταν πάντα ότι η μπαταρία διαρκεί μερικές ώρες. Αυτό σκέφτηκε η Intel και πρότεινε μια λύση.
Στο Computex 2018, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα τεχνολογία Low Power Display, έναν συνδυασμό μιας ειδικής οθόνης LCD και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας.Intel Computex 2018
Μιλάμε για μια οθόνη 13 ιντσών Sharp/Innolux που καταναλώνει μόνο 1 Watt, το μισό από αυτό που καταναλώνουν οι σημερινές οθόνες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά τέσσερις έως και οκτώ ώρες, ανάλογα με τη χρήση. Οι οθόνες θα μπορούσαν να προσφέρουν περίπου 20 ώρες διάρκειας ζωής στην μπαταρία για αναπαραγωγή βίντεο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια διάρκεια ζωής μπαταρίας 28 ωρών για τους φορητούς υπολογιστές μας.
Η Intel στην επίδειξη της νέας τεχνολογίας αύξησε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε πάνω από 25 ώρες χωρίς να επηρεαστεί η απόδοση. Όμως δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες και έτσι δεν είναι σαφές από που προέρχεται και που φτάνει το ποσοστό της διάρκειας ζωής της μπαταρίας: πόσο δηλαδή από τη νέα οθόνη και πόσο από τη βελτιωμένη διαχείριση της ενέργειας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν και η πολύωρη αναπαραγωγή βίντεο είναι εντυπωσιακή, το βίντεο σήμερα δεν είναι και η πιο αξιόπιστη μέθοδος μέτρησης για την πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τέλος, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι για όλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και ένα chip γραφικών της Intel αντί για κάποιο άλλο, από διαφορετική εταιρεία.
Όμως όπως και να το κάνουμε μια αύξηση στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας της τάξης του 25% είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, και αποτελεί καλό σημείο έναρξης των τεχνολογιών που μας έρχονται τα επόμενα χρόνια.
Εικόνα: TheVerge.
_____________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS