ΑρχικήinetΒίζα για ΗΠΑ; λογαριασμοί social, email και αριθμοί τηλεφώνων

Βίζα για ΗΠΑ; λογαριασμοί social, email και αριθμοί τηλεφώνων

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θα ζητάει από όλους όσους επιθυμούν να θεωρήσουν την βίζα τους, λεπτομέρειες για τους λογαριασμούς τους στα social media.
social
Να αναφέρουμε ότι το υπουργείο επιθυμεί να ζητάει όχι μόνο τους πρόσφατους λογαριασμούς των social networks αλλά όλους όσους έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς και: αριθμούς τηλεφώνων, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και όλα τα διεθνή ταξίδια που πραγματοποίησαν οι ενδιαφερόμενοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο, θα επεκτείνει το καθεστώς ελέγχου για κάθε αιτούντα, από μετανάστες αλλά και απλούς ταξιδιώτες επιχειρηματίες ή τουρίστες.
Το υπουργείο δημοσίευσε την απόφασή του την Παρασκευή, και η διαδικασία δημόσιας συζήτησης πριν την έγκριση θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαΐου του 2018.
Η ανακοίνωση εξηγεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να επεκτείνει τον όγκο των πληροφοριών που συλλέγει προσθέτοντας μερικές ερωτήσεις στην ηλεκτρονική του αίτηση Immigrant Visa and Alien Registration (DS-260).
Το ηλεκτρονικό έντυπο θα διαθέτει μια λίστα με πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων (κατά πάσα πιθανότητα τα σημαντικότερα) και θα “απαιτεί από τον ενδιαφερόμενο να παρέχει τυχόν αναγνωριστικά στοιχεία που χρησιμοποίησε σε αυτές τις πλατφόρμες κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης”.
Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι το έντυπο “θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης στο αρμόδιο Τμήμα”.
Να αναφέρουμε ότι μερικοί Ρώσοι hackers είχαν καταφέρει να διεισδύσουν το σύστημα του Υπουργείου Εξωτερικών το 2014 και το 2016 στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Εξωτερικών (OIG).
Το Υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η αναθεωρημένη διαδικασία έκδοσης βίζας θα επηρεάσει περίπου 710.000 αιτούντες που προσπαθούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.
Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν τα νέα μέτρα θα αποτρέψουν όσους θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες με την σφραγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών επικυρώνουν μια ξενοφοβική στάση που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε πολύ αυταρχικά καθεστώτα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS