ΑρχικήHow ToΝέο YUM 4 για CentOS Linux 7 πως να αναβαθμίσετε

Νέο YUM 4 για CentOS Linux 7 πως να αναβαθμίσετε

YUM 4: Το εργαλείο YUM βασίζεται στην τεχνολογία DNF. Από σήμερα ενημερώθηκε στην έκδοση 4 και κυκλοφορεί δοκιμαστικά για την διανομή CentOS Linux 7 – x86_64. Οι περιορισμένοι έλεγχοι που έχουν γίνει ήδη στη νέα έκδοση δεν υποδεικνύουν σημαντικά προβλήματα.

Οι προγραμματιστές της εφαρμογής όμως την διέθεσαν για δοκιμές, για να ανακαλύψουν αν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του YUM 3.YUM 4

Το YUM 4 παρέχει σημαντικές βελτιώσεις, όπως γρηγορότερες αναλύσεις εξαρτήσεων (dependencies) και ένα σταθερό, και αρκετά καλά τεκμηριωμένο API. Οι προγραμματιστές αναφέρουν ότι έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διατηρήσουν την λειτουργικότητα του YUM 3 αλλά και να την βελτιώσουν.

Οι λειτουργίες του yum 4 για νέα εγκατάσταση, κατάργηση και ενημέρωση είναι πανομοιότυπες με αυτές του yum 4. Ωστόσο, υπάρχουν αλλαγές, όπως ορισμένες προσθήκες βοηθητικών εφαρμογών του yum, που διατίθενται από το `dnf-plugins-core`.

Ορισμένες από τις επιλογές στο yum CLI άλλαξαν, και μερικές από αυτές λειτουργούν αυτόματα.

“Βρήκα ένα σφάλμα, τι πρέπει να κάνω;”

Αναφέρετε τυχόν εντοπισμένα σφάλματα στο Red Hat Bugzilla κάτω από το Fedora/dnf component (βεβαιωθείτε ότι θα αναφέρετε τις εκδόσεις που χρησιμοποιείτε, πακέτων και CentOS).

Εγκατάσταση

  1. # yum install centos-release-yum4
  2. # yum --enablerepo=centos-yum4-testing install yum4
  3. # yum4 --enablerepo=centos-yum4-testing install dnf-plugins-core

“Χρησιμοποιούσα το DNF από την EPEL, τι μπορώ να κάνω;”

Παρόμοια με την παραπάνω εγκατάσταση: ενεργοποιήστε το αποθετήριο και ενημερώστε το. Το YUM 4 βασίζεται σε μια νεότερη έκδοση του DNF και πρέπει να ενημερωθεί σωστά.

  1. # yum install centos-release-yum4
  2. # yum --enablerepo=centos-yum4-testing update

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τα πακέτα των αποθετηρίων για δοκιμές δεν υπογράφονται.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS