ΑρχικήUpdatesΝέο Antivirus Patch για τα Windows 10 από την Microsoft

Νέο Antivirus Patch για τα Windows 10 από την Microsoft

Windows 10: Η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημέρωση ασφαλείας για το Malware Protection Engine μετά την αποκάλυψη ενός σφάλματος στο Remote Code Execution (RCE) το οποίο επιτρέπει σε έναν εισβολέα να λάβει τον έλεγχο ενός ευάλωτου συστήματος.

Δεδομένου ότι το σφάλμα υπάρχει στο Malware Protection Engine που εξουσιοδοτεί τα προϊόντα ασφαλείας Windows Defender, Microsoft Exchange Server 2013 και 2016 και Microsoft Security Essentials, αυτόματα τα καθιστά εκτεθειμένα σε exploits.

Η Microsoft εξηγεί ότι μια επίθεση στα Windows 10 ξεκινάει όταν το antivirus ανιχνεύσει ένα επεξεργασμένο αρχείο. Ο εισβολέας πρέπει να βρει έναν τρόπο προώθησης του συγκεκριμένου αρχείου στο σύστημα-στόχο. Οι πιο συνηθισμένες τακτικές είναι μέσω email ή άμεσης λήψης από third-party ιστότοπους .

Windows 10

Η ευπάθεια ενεργοποιείται όταν το antivirus σαρώνει το κακόβουλο λογισμικό. Όπως προειδοποιεί και η Microsoft σε μια δήλωση της «Αν το ευάλωτο AntiMalware software διαθέτει ενεργοποιημένη προστασία σε πραγματικό χρόνο, το Microsoft Malware Protection Engine θα σκανάρει αυτόματα τα αρχεία οδηγώντας σε εκμετάλλευση της ευπάθειας. Εάν η σάρωση σε πραγματικό χρόνο δεν είναι ενεργοποιημένη, ο εισβολέας θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη σάρωση για να εκμεταλλευτεί την ευπάθεια. Με λίγα λόγια, όλα τα συστήματα που εκτελούν ένα μολυσμένο antimalware software, βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το νέο patch διορθώνει τον τρόπο με τον οποίο το Malware Protection Engine της Microsoft σαρώνει επεξεργασμένα αρχεία. Επομένως, μόλις αναπτυχθεί η ενημερωμένη έκδοση, ακόμη και αν το μολυσμένο αρχείο εισχωρήσει στο σύστημά σας, δεν θα μπορεί να το βλάψει.

Αν θέλετε μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να εγκαταστήσετε την 1.1.14700.5 έκδοση του Microsoft Malware Protection Engine μεταβαίνοντας στο Windows Defender Security Center> Settings > About.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS