ΑρχικήbusinessΑπάτη μέσω email η top απειλή για επιχειρήσεις το 2018

Απάτη μέσω email η top απειλή για επιχειρήσεις το 2018

Η απάτη μέσω email είναι ο πρώτος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις για το 2018, σύμφωνα με τις νέες αναφορές της Proofpoint και Clearswift.

Οι αναφορές από την Proofpoint και την Clearswift δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να ανησυχούν για τις καμπάνιες phishing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σήμερα, δύο αναφορές υπογραμμίζουν ότι το phishing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις. Ωστόσο, το ένα τρίτο των εργαζομένων πιστεύει ότι είναι η έλλειψη υποστήριξης καθώς δεν υπάρχει πάντα καλή συνεννόηση μεταξύ του τμήματος IT και της διοίκησης.

H έρευνα της Proofpoint’s 2018 ζήτησε από 2250 IT σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Αυστραλία να αναφέρουν αν είχαν περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης που αντιμετώπισαν οι ίδιοι τα τελευταία δύο χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 75% των οργανισμών είχαν υποστεί τουλάχιστον μία στοχευμένη επίθεση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ το 41% ​​υπέστη πολλαπλές προσπάθειες τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με αυτό πάνω από το 77% των επιχειρήσεων αναμένουν ότι θα πέσουν θύματα απάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους επόμενους 12 μήνες και μόνο το 40% έχει πλήρη ενημέρωση για το τι σημαίνει email phishing.

Η Cleαrswift, από την άλλη πλευρά διαπίστωσε ότι οι οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ανησυχούν για το γεγονός ότι πρώην υπάλληλοι διατηρούσαν πρόσβαση σε δίκτυα επιχειρήσεων.

Η χαλαρή στάση των εργαζομένων όσον αφορά την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης κατατάσσεται ως μια άλλη ανησυχία στον κυβερνοχώρο, με το ένα τρίτο των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου να το αναγράφει ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές. Τα USB sticks ήταν το επόμενο στην λίστα, με το 31% των ερωτηθέντων να αναφέρουν τις συσκευές USB και γενικότερα τα μέσα αποθήκευσης ως σοβαρή απειλή. Η αποτυχία των επιχειρήσεων να διακόψουν την πρόσβαση στο δίκτυο για πρώην υπαλλήλους ήταν το επόμενο στον κατάλογο με περισσότερους από έναν στους τέσσερις ανησυχούν.

Ο Mike Turner, επικεφαλής ασφάλειας της εταιρείας Capgemini , πιστεύει ότι οι οργανώσεις δεν κάνουν αρκετά για να καταπολεμήσουν τις απάτες που υπάρχουν μέσω του διαδικτύου γιαυτό και τα ποσοστά είναι απογοητευτικά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS