ΑρχικήsecurityΗ εταιρεία πίσω από το LeakedSource παραδέχτηκε την ενοχή της για την...

Η εταιρεία πίσω από το LeakedSource παραδέχτηκε την ενοχή της για την πώληση δεδομένων, που αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο

LeakedSource Η αστυνομία του Καναδά εξέδωσε δελτίο τύπου, σύμφωνα με το οποίο, η Defiant Tech Inc., η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το LeakedSource.com portal, δήλωσε ένοχη, αυτή την εβδομάδα, για την πώληση πληροφοριών, που είχαν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο.

Το website LeakedSource άρχισε να λειτουργεί στα τέλη του 2015. Οι διαχειριστές του site συγκέντρωναν δεδομένα από εταιρείες και οργανισμούς που είχαν πέσει θύμα hacking. Τα δεδομένα αυτά είτε τα έβρισκαν διαθέσιμα στο διαδίκτυο είτε τα αγόραζαν από hackers.

Τα δεδομένα, που συγκέντρωνε η εταιρεία, περιελάμβαναν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις, email, ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης σε απλό κείμενο. Το LeakedSource έδινε πρόσβαση σε αυτές τις παράνομα ληφθείσες πληροφορίες, σε οποιονδήποτε ήταν διατεθειμένος να πληρώσει ένα χρηματικό ποσό.

Το site διαφήμιζε τις υπηρεσίες του σε δημόσια hacking φόρουμ και υποσχόταν στους hackers ότι μπορούσε να τους δώσει πρόσβαση σε πολύ σημαντικούς λογαριασμούς.

Οι διαχειριστές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην κινήσουν υποψίες και να θεωρείται νόμιμο το site. Ωστόσο, το 2016, οι καναδικές αρχές άρχισαν να κάνουν έρευνες.

Σύλληψη του ιδιοκτήτη του site

Το Δεκέμβριο του 2017, μετά από έρευνα, η αστυνομία του Καναδά συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του website, τον Jordan Evan Bloom.

Ο Bloom διαχειριζόταν το LeakedSource, μέσω μιας εταιρείας με την επωνυμία Defiant Tech.

Οι καναδικές αρχές πιστεύουν ότι η εταιρεία του Bloom απέκτησε περίπου 247.000 δολάρια Καναδά (US $ 183.000) πουλώντας κλεμμένα στοιχεία ταυτότητας.

Για περίπου δύο χρόνια (2016 και 2017), το site διέθετε δεδομένα, που είχαν αποκτηθεί από περίπου 3,1 δισεκατομμύρια λογαριασμούς. Το site περιελάμβανε δεδομένα από χρήστες μεγάλων εταιρειών και πλατφορμών, όπως το Twitter, το LinkedIn, το Last.fm, το VK.com, το Shadi, το AdultFriendFinder, το Mate1, το Weebly και πολλά άλλα.

Ο Bloom κατηγορήθηκε επισήμως τον Ιανουάριο του 2018. Ωστόσο, τώρα, μετά από περίπου ένα χρόνο, η εταιρεία του παραδέχτηκε την ενοχή της και δέχτηκε τις κατηγορίες για “διακίνηση πληροφοριών ταυτότητας και κατοχή περιουσίας, που αποκτήθηκε με παράνομο τρόπο”.

Ο επιθεωρητής Mike Maclean, δήλωσε ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη, καθώς μια από τις προτεραιότητες των αρχών είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Οι καναδικές αρχές είχαν συνεργαστεί με το FBI και την Ολλανδική Αστυνομία για να καταφέρουν να εντοπίσουν τον Bloom. Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία “Adoration Project”.

Προς το παρόν υπάρχουν κατηγορίες μόνο για τον Bloom και την εταιρεία DefiantTech. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Bloom συνεργαζόταν και με έναν άλλο άντρα. Σύμφωνα με την έρευνα ενός δημοσιογράφου, ο δεύτερος δράστης είναι Αμερικανός πολίτης και ονομάζεται Jeremy Wade. Ωστόσο, δεν υπήρξαν κατηγορίες εναντίον του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS