ΑρχικήUpdatesΤο LinkedIn ενσωματώνει και ενημερώνει τις θέσεις εργασίας και τις πλατφόρμες προσλήψεων

Το LinkedIn ενσωματώνει και ενημερώνει τις θέσεις εργασίας και τις πλατφόρμες προσλήψεων

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον εργασιακό κόσμο που ανήκει στη Microsoft, έχει αξιοποιήσει το ρόλο του ως αποθήκη επαγγελματικών προφίλ, καθιστώντας τον εαυτό του ως έμπιστη πλατφόρμα στο κυνήγι εργασίας και στο πεδίο των προσλήψεων.

Η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια λιστών θέσεων εργασίας – από μόλις 300.000 πριν από πέντε χρόνια – και βλέπει τα 600 εκατομμύρια των χρηστών να κάνουν αίτηση συνολικά σε θέσεις εργασίας 25 εκατομμύρια φορές την εβδομάδα. Αυτή η δραστηριότητα μεταφράζεται επίσης σε “big business”: οι συνδρομές που καταβάλλονται ειδικά για τους υπεύθυνους προσλήψεων, τα premium accounts των χρηστών, διαφημίσεις εργασίας και πολλά άλλα συμβάλλουν στα κέρδη του LinkedIn, Έσοδα ύψους 6,4 δισ. δολαρίων για το 2019, σημειώνοντας αύξηση κατά 27% το τελευταίο τρίμηνο.

LinkedIn

Τώρα, το LinkedIn ενισχύει την έννοια της ταχύτητας της λειτουργίας.  Μετά από μια προσπάθεια διάρκειας δύο ετών, το LinkedIn ανακοινώνει σήμερα ότι ολοκλήρωσε τελικά τις εργασίες του και ανακοίνωσε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και για αυτούς που αναζητούν εργασία και για τους εργοδότες.

Από την πλευρά των θέσεων εργασίας, περιλαμβάνουν άμεσες ειδοποιήσεις εργασίας, επανασχεδιασμό της αρχικής σελίδας εργασιών και περισσότερες πληροφορίες για τους μισθούς που είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες (συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν χρηστών), με σύντομες αξιολογήσεις δεξιοτήτων.

Στο μέτωπο των προσλήψεων, τα LinkedIn Job, Recruiter και Pipeline Builder έρχονται όλα μαζί για να δημιουργήσουν έναν πιο απρόσκοπτο τρόπο για να διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο δημοσιεύετε διαφημίσεις, να ψάχνετε για υποψήφιους και φυσικά να αλληλεπιδράτε μαζί τους κατά τη διάρκεια της πρόσληψης.

“Αυτό θα σημαίνει υποψηφίους υψηλότερης ποιότητας, καλύτερες θέσεις εργασίας και καλύτερη προσαρμογή”, δήλωσε ο VP της εταιρείας John Jersin σε συνέντευξή του. Όταν ρωτήθηκε γιατί πήρε τόσο πολύ χρόνο για να ενσωματωθούν αυτά τα εργαλεία – και γιατί η διαδικασία δεν συνέβη πριν από πέντε χρόνια, απάντησε ότι ήταν περισσότερο συνέπεια της εξέλιξης των προσδοκιών καθώς η τεχνολογία εξελίχθηκε.

“Σχεδιάσαμε αυτά τα συστήματα με έναν τρόπο που λειτουργούσε καλά, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα χρειαζόμασταν στο μέλλον”, είπε.

Τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το LinkedIn σε άτομα που αναζητούν εργασία είναι πολύ ενδιαφέροντα. Σημειώνει ότι αυτοί που αναζητούν εργασία και ανταποκρίνονται στις διαφημίσεις γρηγορότερα από τους άλλους έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά, οπότε αν μια θέση εργασίας δημοσιεύτηκε τώρα και πληρείτε τα κριτήρια αναζήτησης, μπορεί να τραβήξετε την προσοχή μέσα σε λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ, ο επανασχεδιασμός της αρχικής σελίδας της Jobs είναι πιο φιλικός σε κινητό, με πρόσθετες λειτουργίες αναζήτησης που λαμβάνουν υπόψη τον τρόπο πλοήγησης σε φορητές συσκευές.

Οι αξιολογήσεις δεξιοτήτων, εν τω μεταξύ, μου φαίνεται ότι αποτελούν άμεση ανταπόκριση στις πολλές νέες καινοτομίες που παρατηρήσαμε μεταξύ των εταιρειών ηλεκτρονικής μάθησης και της πρόσληψης, όπου εταιρείες όπως οι Coursera και Triplebyte που προσφέρουν περισσότερα εργαλεία στους ανθρώπους για να καταλάβουν τι πρέπει να αναδείξουν στην αγορά εργασίας και τι τους ταιριάζει καλύτερα. Το LinkedIn σημειώνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τα άτομα για να επαληθεύσουν τις δεξιότητές τους – για παράδειγμα μακροχρόνια άνεργους με μεγάλα χρονικά κενά στο βιογραφικό τους.

Τα βήματα είναι πολύ σημαντικά για την εταιρεία, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για μικρές και νεώτερες επιχειρήσεις να κερδίσουν πολλά από τις δραστηριότητες του LinkedIn σε περιοχές όπου εξακολουθεί η ανάπτυξη να είναι αργή.

Για παράδειγμα, είδαμε την εμφάνιση ενδιαφερομένων, πιο στοχοθετημένων νεοσύστατων επιχειρήσεων που επικεντρώνονται, για παράδειγμα, στην πρόσληψη με βάση τη φυλετική ποικιλομορφία (όπως στην περίπτωση του Handshake) ή με επίκεντρο, για παράδειγμα, τις γυναίκες που επιστρέφουν στην εργασία αφού έχουν γεννήσει ( όπως στην περίπτωση του Project Mom). Ενώ το LinkedIn έχει κάνει κάποια πολύ μικρά βήματα σε αυτόν τον τομέα, θα μπορούσε να συνεργαστεί και με άλλους για να ανεβάσει το επίπεδο.

“Πρόκειται για ένα δύσκολο και πολύπλευρο πρόβλημα”, δήλωσε ο Jersin,” αλλά το LinkedIn δεσμεύεται να προσπαθήσει να το λύσει”. Είπε ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήσυχα να επεξεργάζεται τρόπους για να πάρει περισσότερες πληροφορίες που “θα μπορούσαν να είναι πιο χρήσιμες”. “Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αίσθηση της εμπιστοσύνης“, σημειώνοντας την ως την πιο σημαντική πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο διαδίκτυο. “Νομίζω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε μία από τις λίγες εταιρείες εκεί έξω που μπορούν να πουν ότι χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες υπεύθυνα, προς όφελος αυτού που αναζητά εργασία».

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS