ΑρχικήinetΗ Spotify στρέφεται καθαρά εναντίον της Apple

Η Spotify στρέφεται καθαρά εναντίον της Apple

spotify

Το music streaming, είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο πεδίο που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον γι αυτό και φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες θα αποτελέσουν ένα πεδίο ανταγωνισμού για το music streaming. Η Spotify Technology, που είναι κορυφαία στον τομέα του music streaming, ζητά τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διερευνήσει την Apple, για την μείωση κατά 30% των συνδρομών που λαμβάνονται από τους πωλητές του App Store.

Ενώ η κορυφαία αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής ένωσης, Margrethe Vestager, λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να πει εάν θα πραγματοποιηθεί ένας έλεγχος, είναι ωστόσο πολύ πιθανό. Το Spotify δεν είναι η μόνη εφαρμογή τρίτων προγραμματιστών, που διαφωνεί με την οικονομική διαχείριση του iPhone και η Apple δεν έχει κάνει καλή δουλειά για να υπερασπιστεί τις πρακτικές της. Η περίπτωση της σουηδικής εταιρείας music streaming, ενισχύεται από το ότι η Apple είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της.

Ωστόσο δεν πρόκειται να είναι πολλοί αυτοί, που θα ασχοληθούν με τα παράπονα της Spotify. Το music streaming, είναι μια σκοτεινή και βαρετή επιχείρηση και οι μεγάλοι πάροχοι έχουν συνήθως την προσέγγιση του «ο νικητής τα παίρνει όλα», που χαρακτηρίζει το χώρο της τεχνολογίας εδώ και χρόνια. Αυτό συνεπάγεται μεγάλα ποσά χρημάτων για να μονοπωλήσουν την αγορά, το οποίο είναι καλή είδηση ​​για τους καταναλωτές που αναζητούν φτηνές προσφορές, αλλά λιγότερο για τους διανομείς του κλάδου – στην περίπτωση αυτή τους μουσικούς.

Όταν η Apple άρχισε να ανταγωνίζεται το Spotify το 2015, ξεκινώντας μια δική της υπηρεσία music streaming, ήταν λογικό να αρχίσουν τα προβλήματα. Η Apple έχει κάνει πολλά πρωτοπόρα πράγματα όπως τη δημιουργία του iTunes download, την εφεύρεση του iPod για να παίζει αυτή τη μουσική και έπεισε μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Beatles να ενταχθούν. Ωστόσο όταν αποφάσισε να «μπει στα χωράφια» του Spotify, ήταν πολύ λιγότερο καινοτόμα. Η εταιρεία τεχνολογίας στοχεύσει την ίδια αγορά, χρησιμοποιώντας το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο με το Spotify, μόνο που προσφέρει ακόμη περισσότερα χρήματα για να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Το να είστε σε θέση να λαμβάνετε έως και το 30% των εσόδων των αντιπάλων σας από τις πληρωμές των εφαρμογών του iPhone, σίγουρα βοηθάει και το επιχείρημα της Apple ότι τα κεφάλαια συμβάλλουν στη συντήρηση της τεχνολογικής πλατφόρμας δεν είναι τρομερά πειστικό.

Σύμφωνα με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, η Apple το έχει παρατραβήξει με την περικοπή των συνδρομών της. Παρ ‘όλα αυτά, πολλές από αυτές τις εταιρίες streaming μοιάζουν με wannabe μονοπώλια, όπου ένας μόνο αγοραστής είναι τόσο ισχυρός που μπορεί να επιβάλει τους όρους με τους προμηθευτές.

Τα κέρδη του Spotify ωστόσο μπορεί να είναι μειωμένα, λόγω των δικαιωμάτων που πρέπει να καταβάλει στις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Δεν γνωρίζουμε βέβαια πιο είναι ακριβώς το ποσό που χρειάζεται να καταβάλουν αυτές οι υπηρεσίες. Η βιολιστής Zoe Keating αποκάλυψε το 2018, ότι η Spotify της είχε καταβάλει το ποσό των $ 0.005 ανά stream. Η Apple Music και η Tidal του Jay-Z, πληρώνουν μερικά κλάσματα του ενός λεπτού περισσότερο, σύμφωνα με μερικούς στον κλάδο. Σε μια συνέντευξη του BBC, η Keating παραπονέθηκε ότι το streaming είναι καλό μόνο για τους κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ωστόσο ακόμα κι αν η Spotify κερδίσει αυτό τον αγώνα εναντίον της Apple, δεν είναι και η ίδια αθώα. Η υπερβολική συλλογή των δεδομένων χρηστών, ανάγκασε τον CEO του να ζητήσει συγνώμη μετά από αντίδραση των καταναλωτών το 2015.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS