ΑρχικήsecurityFBI και Europol έκλεισαν το DeepDotWeb και συνέλαβαν τους διαχειριστές

FBI και Europol έκλεισαν το DeepDotWeb και συνέλαβαν τους διαχειριστές

DeepDotWebΤο DeepDotWeb ήταν ένα website, το οποίο βοηθούσε τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε websites και αγορές του Dark Web. Ωστόσο, στις 7 Μαΐου 2019 η λειτουργία του τερματίστηκε και οι διαχειριστές του συνελήφθησαν μετά από μια οργανωμένη διεθνή αστυνομική επιχείρηση.

Για την πραγματοποίηση της επιχείρησης συνεργάστηκαν το FBI, η Europol και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Γερμανία, Ισραήλ, Ολλανδία και Βραζιλία.

Οι αρχές έκλεισαν το DeepDotWeb και συνέλαβαν τους διαχειριστές, καθώς υπήρξαν κατηγορίες ότι οι τελευταίοι έπαιρναν εκατομμύρια δολάρια για να παραπέμπουν τους χρήστες σε αγορές και πωλητές του Dark Web. Οι συλλήψεις έγιναν στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Ολλανδία.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το DeepDotWeb ουσιαστικά διευκόλυνε την πρόσβαση στο Dark Web. Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούσαν να διαβάσουν νέα σχετικά με το Dark Web καθώς και να ενημερωθούν για τις μαύρες αγορές και τα παράνομα καταστήματα, που υπάρχουν στο δίκτυο Tor. Επιπλέον, υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με το κάθε website αλλά και σύνδεσμοι που οδηγούσαν του χρήστες σε αυτές τις υπηρεσίες και τα σχετικά forums, για να έλθουν σε επαφή και με άλλους χρήστες.

Στην πραγματικότητα, το DeepDotWeb έδινε άμεση πρόσβαση σε παράνομες αγορές, στις οποίες θα μπορούσε κάποιος να βρει ναρκωτικά, όπλα, κακόβουλα λογισμικά, κλεμμένα δεδομένα χρηστών και άλλα παράνομα προϊόντα και υπηρεσίες.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έγινε σύλληψη δύο ανθρώπων ισραηλινής καταγωγής, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι συμμετείχαν στο site που έδινε πρόσβαση στο Dark Web και έδινε τη δυνατότητα αγοράς όπλων, ναρκωτικών ουσιών και άλλων παράνομων αγαθών. Συγκεκριμένα, οι αρχές συνέλαβαν έναν 35χρονο από το Tel Aviv και έναν 34χρονο από την Ashdod.

Οι συλλήψεις σε όλες τις χώρες έγιναν μετά από παρακολούθηση των κατηγορουμένων.

Τον τελευταίο καιρό το Dark Web βρίσκεται στο προσκήνιο. Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι αρχές έκλεισαν τις παράνομες αγορές Wall Street Market και Valhalla.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS