ΑρχικήsecurityΟ στρατός του Ισραήλ απαντά σε διαδικτυακή επίθεση με βομβαρδισμό

Ο στρατός του Ισραήλ απαντά σε διαδικτυακή επίθεση με βομβαρδισμό

επίθεση

Ο στρατός του Ισραήλ επιτέθηκε στα γραφεία της οργάνωσης Hamas, ως απάντηση σε μια υποτιθέμενη διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε.

Συγκεκριμένα, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν ένα κτίριο στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό, είναι ότι μέλη της οργάνωσης Hamas, προσπάθησαν να επιτεθούν στα συστήματα του Ισραήλ.

Προτού επιτεθούν στο κτίριο, είχαν ήδη θέσει υπό έλεγχο τη διαδικτυακή επίθεση. Με αυτή την κίνηση όμως κατάφεραν να εξαλείψουν κάθε προσπάθεια της οργάνωσης αλλά και να καταστρέψουν το χώρο στον οποίο δούλευαν οι επαγγελματίες πληροφορικής.

Ο στρατός δήλωσε, μέσω του Twitter, ότι απέτρεψε μια απόπειρα διαδικτυακής επίθεσης της Hamas σε ισραηλινούς στόχους. Ενημέρωσε επίσης, ότι στόχευσε το κτίριο στο οποίο εργάζονταν οι υπεύθυνοι για την επίθεση. Σύμφωνα με τη δήλωση στο Twitter, το HamasCyberHQ.exe δεν υπάρχει πια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια φυσική επίθεση ως απάντηση σε μια διαδικτυακή επίθεση. Ωστόσο, δεν είναι και κάτι που συμβαίνει καθημερινά. Συνήθως, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν στρατιωτικές δυνάμεις για να απαντήσουν σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Για παράδειγμα, το 2015 προσπάθησαν να σκοτώσουν τον βρετανικής καταγωγής hacker Junaid Hussain, ο οποίος ανήκε στην ομάδα hackers ISIL. Ο Hussain είχε κλέψει δεδομένα των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και τα είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η διαφορά της επίθεσης των ΗΠΑ με αυτή των Ισραηλινών δυνάμεων είναι ότι το Ισραήλ αντέδρασε αμέσως. Δεν προετοίμασε το βομβαρδισμό. Οι ΗΠΑ έφτιαχναν πρώτα ένα σχέδιο, που μπορούσε να πάρει κάποιες εβδομάδες ή και μήνες.

Ωστόσο, ο Ian Thornton-Trump, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας στην AmTrust Europe, θεωρεί ότι, αν και δεν υπήρχε σχέδιο, σίγουρα οι Ισραηλινοί στόχευσαν το κτίριο επειδή ήταν σίγουροι ότι η διαδικτυακή επίθεση προερχόταν από εκεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS