ΑρχικήinetΠώς αποφασίζει το Tinder ποιο είναι το κατάλληλο ταίρι για εσάς!

Πώς αποφασίζει το Tinder ποιο είναι το κατάλληλο ταίρι για εσάς!

Tinder

Ο αλγόριθμος του Tinder, που του επιτρέπει να βρίσκει τα άτομα που ταιριάζουν καλύτερα, αποτελούσε πάντοτε ένα μυστήριο για τους χρήστες του, οι οποίοι προσπαθούσαν πάντα να ξεγελάσουν την πλατφόρμα, ώστε να έχουν περισσότερα «ταίρια».

Τώρα όμως φαίνεται ότι τοTinder αποφάσισε να αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά του, σε ένα blog post. Όπως είναι φυσικό βέβαια, δεν αποκαλύπτει επακριβώς τον τρόπο που λειτουργεί ο αλγόριθμός του.

Το Tinder αποχαιρέτησε το Elo score, το οποίο ήταν προφανώς ένα “καυτό θέμα” πριν από μερικά χρόνια, σύμφωνα με το blog post. Το Tinder ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο ο οποίος βασίζεται στη “χρήση της εφαρμογής”. Αυτό στην ουσία σημαίνει, ότι κάποιος μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητές του να βρει το ταίρι που του ταιριάζει μέσω της εφαρμογής, αν είναι πιο ενεργός στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιθυμία της είναι «να μην σπαταλά το χρόνο των χρηστών», δείχνοντάς τους προφίλ που είναι ανενεργά.

Ωστόσο το ερώτημα παραμένει, γιατί το Elo score αποτελεί παρελθόν για το Tinder; Το Elo score επέτρεπε στο Tinder να κατατάξει τους ανθρώπους ανάλογα με την ελκυστικότητά τους. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα άτομα έκαναν likes στο προφίλ κάποιου, τόσο η βαθμολογία του ανέβαινε. Αυτά τα αποτελέσματα στη συνέχεια συνδέονταν με άλλους ανθρώπους που είχαν παρόμοιο σκορ. Έτσι στην ουσία δημιουργούσε δέσμες των λεγόμενων “ελκυστικών (επιθυμητών)” ανθρώπων που αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους και άφηνε τους ανεπιθύμητους ανθρώπους στην κατηγορία χαμηλής κατάταξης.

Το Tinder παρακολουθεί επίσης την ηλικία, την τρέχουσα τοποθεσία και τις προτιμήσεις ενός ατόμου. Δεν προτείνει άτομα βάσει βαθμολογίας συμβατότητας, θρησκείας, εθνότητας ή εσόδων. «Ο αλγόριθμός μας δεν γνωρίζει αν βγάζετε 10 δολάρια ή 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως … Ο αλγόριθμός μας είναι σχεδιασμένος για να είναι ανοιχτός και αγαπάμε τα αποτελέσματά μας”, δήλωσε η εταιρεία.

Η ασαφής δήλωση του Tinder, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πλατφόρμα του, φαίνεται να υποδηλώνει ότι βασίζεται στον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί η εφαρμογή Hinge, σύμφωνα με το The Verge.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS