ΑρχικήinetΟι κάρτες Pascal GeForce GTX θα έχουν ray tracing χάρη σε driver...

Οι κάρτες Pascal GeForce GTX θα έχουν ray tracing χάρη σε driver update

tracing Οι χρήστες των καρτών Pascal GeForce GTX, που περιμένουν με ανυπομονησία τις νέες προσφορές από τη Nvidia σχετικά με το ray tracing, θα πάρουν μια πρώτη γεύση χάρη στην ενημέρωση του driver, τον Απρίλιο.

Η Nvidia ανέφερε ότι οι κάρτες της, πέρα από την καλή απόδοση και μνήμη θα είναι τώρα σε θέση να ενεργοποιήσουν ray tracing. Ωστόσο, δεν θα έχουν όλες οι κάρτες αυτή τη δυνατότητα. Τα μοντέλα που θα λάβουν τη συγκεκριμένη ενημέρωση είναι τα εξής: Titan XP, Titan X, GTX 1080 και 1070, η έκδοση GTX 1060 6GB, GTX 1660 Ti και GTX 1660 καθώς και Titan V.

Όμως η ενεργοποίηση του ray tracing σε ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή γίνεται εφικτή με τη χρήση του DirectX Raytracing.

“Οι χρήστες των καρτών GeForce RTX θα έχουν μέχρι και 2-3 φορές ταχύτερη απόδοση [σε σύγκριση με τη GTX] χάρη στους ειδικούς πυρήνες RT στις GPUs τους, επιτρέποντας τη χρήση ρυθμίσεων υψηλότερης ποιότητας», ανέφερε η εταιρεία.

“Οι πυρήνες RT στις GPU GeForce RTX παρέχουν ειδικό hardware που επιτρέπει την επιτάχυνση του ray tracing”.

Η Unity και η Unreal συνεργάζονται με τη Nvidia για τις δυνατότητες ray tracing για τα δημοφιλή frameworks. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης GTC τη Δευτέρα, η Nvidia και η Unity έδειξαν το ray tracing σε πραγματικό χρόνο σε ένα μοντέλο της BMW 8 series.

Αυτή η λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να επισημάνουν επικίνδυνες αντανακλάσεις ή τυφλά σημεία στο σχεδιασμό ενός οχήματος.

“Μέχρι την άφιξη της Nvidia RTX, το ray tracing σε πραγματικό χρόνο ήταν απλά μια σκέψη. Τώρα, εκατομμύρια προγραμματιστές που εργάζονται στην Unity μπορούν να επιτύχουν εκπληκτικά γραφικά με ταχύτητα αστραπής”, δήλωσε ο Bob Pette, αντιπρόεδρος της Nvidia.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS