ΑρχικήsecurityPanda Free Antivirus (2019): Ένα από τα καλύτερα δωρεάν security suites

Panda Free Antivirus (2019): Ένα από τα καλύτερα δωρεάν security suites

Panda Η Panda εξακολουθεί να είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές για δωρεάν προστασία από ιούς, χάρη στην ανανεωμένη εμφάνιση και τις λιγότερες υπενθυμίσεις.

Panda Free Antivirus (2019): Χαρακτηριστικά

Όπως συμβαίνει συνήθως με τα δωρεάν εργαλεία προστασίας από ιούς, το σετ χαρακτηριστικών δεν είναι τεράστιο, αλλά υπάρχουν όλες οι βασικές λειτουργίες, όπως οι on-demand σαρώσεις. Έχετε υπόψη ότι δεν πρόκειται για έναν γρήγορο σαρωτή: αν επιλέξετε μια πλήρη σάρωση, γνωρίζετε ότι θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί. Ακόμα και μια “γρήγορη” σάρωση περνάει από ολόκληρο τον κατάλογο των Windows.

Ευτυχώς, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να κάνετε συχνά, καθώς το πακέτο παρακολουθεί απειλές σε πραγματικό χρόνο. Αν κάνετε κλικ στο κατάλληλο εικονίδιο, θα είστε σε θέση να αναζητήσετε μια αναφορά της πρόσφατης δραστηριότητας και να ελέγξετε αλλά και να επαναφέρετε στοιχεία που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν επίσης ένα αξιοπρεπές σύνολο επιλογών: μεταξύ άλλων, μπορείτε να πείτε στο πρόγραμμα να μεταβαίνει αυτόματα σε game λειτουργία όταν μια εφαρμογή εκτελείται σε πλήρη οθόνη, να σας ειδοποιεί πριν μπλοκαριστεί ένας ιός, να αποφασίσει εάν θα γίνει μια σάρωση για δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα και να ρυθμίζει παραμέτρους cloud για άγνωστα αρχεία.

Υπάρχει επίσης λειτουργία προστασίας USB, η οποία προστατεύει τις συσκευές USB για να αποτρέψει την εξάπλωση των flash drive-borne worms.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης δεδομένων USB, ως εγγύηση για μελλοντικά προβλήματα ή να κάνετε κλικ για να ξεκινήσετε τον δωρεάν σαρωτή Cloud Cleaner της Panda, ο οποίος σαρώνει το σύστημά σας χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθεί πλήρως στον υπολογιστή σας, καθιστώντας πιο δύσκολο σε κακόβουλα λογισμικά να ανιχνεύσουν το σύστημα και να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Για όσους προτιμούν να κάνουν τις δικές τους έρευνες, το εργαλείο παρακολούθησης διαδικασιών της Panda σάς επιτρέπει να δείτε με μια ματιά ποιες ενεργές διαδικασίες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο – μια πολύ χρήσιμη λειτουργία για τους προχωρημένους χρήστες. Και αν εντοπίσετε μια διαδικασία που κάνει κάτι που δεν πρέπει, μπορείτε να την στείλετε σε καραντίνα με ένα μόνο κλικ.

Το λογισμικό περιλαμβάνει επίσης απλές λειτουργίες διαχείρισης συσκευών και αδειών χρήσης, αν και αυτές είναι τόσο βασικές με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστα χρήσιμες: μπορείτε να δείτε τις ενεργές άδειες χρήσης λογισμικού και να παρακολουθήσετε τις κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν το λογισμικό Panda Anti-Theft, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε καμία αλλαγή εξ’ αποστάσεως στις ρυθμίσεις σε ιδιωτικά μηχανήματα.

Ένα τελευταίο χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφερθεί είναι το VPN. Λειτουργεί με το Hotspot Shield, αλλά εδώ οι όροι είναι ελαφρώς διαφορετικοί: μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία του κόμβου εξόδου από μια επιλογή 23 χωρών, αλλά το όριο δεδομένων είναι ακόμη πιο περιορισμένο, δίνοντάς σας μόνο 150MB την ημέρα. Η αναβάθμιση σε απεριόριστη άδεια είναι κάπως ακριβή (£ 57), αν και καλύπτει πέντε συσκευές.

Υπάρχει επίσης η οθόνη “Ειδήσεις ασφαλείας”, η οποία σας παρέχει δελτία τύπου από την ιστοσελίδα της Panda.

Panda Free Antivirus (2019): Ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού και απόδοση

Παρόλο που το Panda Free Antivirus έχει ένα μικρό σύνολο χαρακτηριστικών, είναι πολύ αποτελεσματικό όταν πρόκειται για ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού. Το AV-Comparatives κατέγραψε μια άψογη βαθμολογία 100% σε όλες τις γνωστές δοκιμές malware.

Η απόδοση ήταν επίσης ισχυρή: το εργαστήριο αξιολόγησε το Panda ως “γρήγορο” για την αρχειοθέτηση αρχείων και την εγκατάσταση εφαρμογών και για όλες τις άλλες δραστηριότητες – συμπεριλαμβανομένης της περιήγησης στο Web και της εκτέλεσης εφαρμογών – αποδείχθηκε “πολύ γρήγορο”.

Panda Free Antivirus (2019): Μειονεκτήματα

Σε αυτό το σημείο πιθανότατα να αναρωτιέστε ποια είναι τα μειονεκτήματα. Η απάντηση είναι ότι στην προεπιλεγμένη διαμόρφωσή του, το Panda Free Antivirus εμφανίζει περιστασιακές διαφημίσεις- αλλά αυτές μπορούν εύκολα να απενεργοποιηθούν από τη σελίδα γενικών ρυθμίσεων.

Προσπαθεί επίσης να εγκαταστήσει μια επέκταση “smart shopping”, αλλά μπορείτε να την αποφύγετε αποσυνδέοντας απλά το σχετικό πλαίσιο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης – ή μπορείτε να την αφαιρέσετε από τον browser σας μετά την εγκατάσταση.

Στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη επιφύλαξη σχετικά με το Panda Free Antivirus είναι η ψευδώς θετική τιμή του 1,6%. Αυτό είναι χειρότερο από σχεδόν όλους τους άμεσους αντιπάλους της Panda, εκτός από το Microsoft Windows Defender.

Panda Free Antivirus (2019): συμπέρασμα

Συνολικά, η απόδοση και η αποτελεσματικότητα του Panda Free το καθιστούν ένα από τα καλύτερα security suites στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS