Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Το “Fission” της Mozilla προστατεύει τους χρήστες από επιθέσεις Spectre

mozilla-fission-prevents-spectre-attacks

To project της Mozilla με την ονομασία “Fission” φέρνει επιτέλους κάποια καρποφόρα αποτελέσματα μετά από ένα χρόνο ερευνών. Η Mozilla ανακοίνωσε δημοσίως την ολική αναδιαμόρφωση του Firefox με την χρήση του “Fission”, το οποίο θα προστατεύσει τον περιηγητή από επιθέσεις τύπου Spectre.

mozilla-fission-prevents-spectre-attacks

Τέτοιου τύπου επιθέσεις ήταν πάντα ένα ζήτημα για τα προγράμματα περιήγησης, γι ‘αυτό και ο Google Chrome ξεκίνησε προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος το Μάιο του 2018. Τώρα, ο Firefox ακολουθεί τα ίδια βήματα.

Το project “Fission” περιλαμβάνει μια τεχνολογία που ονομάζεται «απομόνωση τοποθεσίας ιστότοπου», η οποία λειτουργεί με διαχωρισμό του κώδικα του Firefox με απομονωμένες διαδικασίες του λειτουργικού συστήματος. Με άλλα λόγια, κάθε δικτυακός τόπος έχει τη δική του διαδικασία στον υπολογιστή.

Το συγκεκριμένο έργο θα βοηθήσει ριζικά στην προστασία των χρηστών από επιθέσεις Specter και Meltdown που κλέβουν εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα (κωδικούς πρόσβασης και κλειδιά κρυπτογράφησης) από το πρόγραμμα περιήγησης. Επιπλέον, οι επιθέσεις εκμεταλλεύονται τους επεξεργαστές των υπολογιστών και τα λειτουργικά συστήματα. Η απομόνωση των ιστότοπων δεν θα αφήσει τις επιθέσεις να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον υπολογιστή.

Η Nika Layzell, μηχανικός της πλατφόρμας του Firefox, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα περιήγησης το οποίο δεν είναι μόνο ασφαλές έναντι γνωστών τρωτών σημείων ασφαλείας, αλλά έχει και ενσωματωμένα επίπεδα άμυνας έναντι ενδεχόμενων μελλοντικών απειλών στον κυβερνοχώρο».

Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του «Fission», η Layzell αναφέρει ότι η ομάδα της Mozilla αναμένει να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Το μόνο πρόβλημα με το “Fission” που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι χρήστες του Firefox είναι η μεγάλη κατανάλωση πόρων μνήμης, ένα ζήτημα που αναφέρεται και στον Google Chrome.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *