ΑρχικήinetΠώς θα ανακτήσετε τους κωδικούς WiFi που έχετε περάσει στο κινητό;

Πώς θα ανακτήσετε τους κωδικούς WiFi που έχετε περάσει στο κινητό;

Έχετε βρεθεί ποτέ σε κατάσταση, στην οποία έπρεπε να ελέγξετε τον κωδικό του δικτύου WiFi που είναι συνδεδεμένο με το κινητό σας; Ίσως έχει χρειαστεί να συνδέσετε το PC σας στο ίδιο WiFi δίκτυο που έχετε στο κινητό και ενώ μπορείτε να πλοηγείστε μέσω του μενού των ρυθμίσεων για να αποκαλυφθεί ο κωδικός ενός συνδεδεμένου δικτύου σε ένα PC, δεν είναι το ίδιο εύκολο για κινητά και tablets.

WiFi

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό του WiFi ενός δικτύου, στο οποίο έχετε ξανασυνδεθεί μέσω του κινητού σας, παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για το που πρέπει να κατευθυνθείτε στο smartphone σας και να εντοπίσετε τον κωδικό.

Αρχικά, να διευκρινιστεί πως δεν υπάρχει άμεσος τρόπος να ελέγξετε τα credentials σύνδεσης σε δίκτυα WiFi στο κινητό σας. Ωστόσο, υπάρχουν οι third-party εφαρμογές, στις οποίες μπορείτε να δείτε κωδικούς του δικτύου που είστε συνδεδεμένος αλλά και όλους τους κωδικούς των δικτύων που έχετε συνδεθεί στο παρελθόν.

Μία πολύ καλή λύση προσφέρει το WiFi Key Recovery. Να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη εφαρμογή, είναι διαθέσιμη μόνο για Android smartphones και απαιτεί από τους χρήστες να έχουν root access. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχετε ρουτάρει το κινητό σας προτού λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή.

Παρακάτω ακολουθούν σημαντικά tips προτού κάνετε root σε Android κινητό:

  • Ανοίξτε το Google Play Store στο κινητό σας.
  • Αναζητήστε την εφαρμογή «WiFi Key Recovery» ή πατήστε εδώ.
  • Εγκαταστήστε την εφαρμογή στο κινητό.
  • Ανοίξτε το app μετά την επιτυχή εγκατάσταση και παραχωρείστε πρόσβαση όποτε είναι απαραίτητο.
  • Περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα και θα δείτε τα ονόματα και τους κωδικούς όλων των δικτύων WiFi που έχετε συνδεθεί.
  • Η εφαρμογή θα σας προσφέρει και άλλα πράγματα, όπως η εξαγωγή της λίστας σε SD κάρτα, η κοινοποίηση κωδικών σε φίλους και άλλα.

WiFi

Τέλος, να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν θα προκαλέσει κάποια βλάβη στο κινητό σας και ούτε θα λάβει άλλα δεδομένα εκτός των κωδικών των δικτύων. Η άδεια που θα δοθεί στην εφαρμογή χρησιμεύει μόνο για να διαβάσει αποθηκευμένα αρχεία που έχουν κρατήσει τους κωδικούς των δικτύων. Όμως για να λειτουργήσει σωστά το app, μην ξεχάσετε να κάνετε root το κινητό σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS