ΑρχικήsecurityΗ LocalBitcoins έπεσε θύμα hacking: Ρευστοποιήθηκαν λογαριασμοί

Η LocalBitcoins έπεσε θύμα hacking: Ρευστοποιήθηκαν λογαριασμοί

Localbitcoins Η LocalBitcoins ήταν το τελευταίο θύμα hacking. Στις 26 Ιανουαρίου η πλατφόρμα ανίχνευσε μια παραβίαση ασφαλείας, η οποία επέτρεψε σε χάκερς να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν αριθμό λογαριασμών και να τους ρευστοποιήσουν. Σύμφωνα με τη  localbitcoins, ένα ξένο λογισμικό ήταν η πηγή του προβλήματος.

Η LocalBitcoins έπεσε θύμα hacking:

Λόγω της επίθεσης, οι συνδεδεμένοι χρήστες στην πλατφόρμα κλήθηκαν να βάλουν ξανά τον κωδικό πρόσβασής τους και τον κωδικό επαλήθευσης δύο παραγόντων. Μόλις οι χρήστες εισήγαγαν τα δεδομένα, οι λογαριασμοί τους ρευστοποιήθηκαν από τους χάκερς. Όταν οι διαχειριστές έλαβαν γνώση της επίθεσης, έκλεισαν αμέσως τις αναλήψεις στην πλατφόρμα και ξεκίνησαν να ερευνούν. Η εταιρεία ανακοίνωσε αργότερα ότι η επίθεση οφείλεται σε ένα ξένο λογισμικό και ότι έξι από τους λογαριασμούς χρηστών επηρεάστηκαν από το hacking. Η Localbitcoins ανακοίνωσε επίσης ότι το «Know your customer data» δεν επηρεάστηκε από την επίθεση.

Η εταιρεία ήταν σε θέση να εντοπίσει και να επιλύσει το ζήτημα αρκετά γρήγορα, γεγονός που αποδεικνύει ότι  η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και ικανοποιητικά, όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί εάν οι χρήστες, των οποίων οι λογαριασμοί ρευστοποιήθηκαν από τους χάκερς, θα αποζημιωθούν για τις απώλειές τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS