ΑρχικήReviewsΤο Raspberry Pi θα λανσάρει το Compute Module 3+ για 25 δολάρια

Το Raspberry Pi θα λανσάρει το Compute Module 3+ για 25 δολάρια

Η σειρά των Raspberry Pi συσκευών είναι οικονομική, μικροσκοπική και έχει low-power single board υπολογιστές, με πολύ χρήσιμα ports. Το Raspberry Pi Zero αποτελείται από μικρότερους και πιο οικονομικούς mini υπολογιστές με ακόμα πιο μικρά ports! Και το Raspberry Pi Compute Module είναι ένας μικροσκοπικός, port-free υπολογιστής που δείχνει σαν ένα στικ RAM που επιτρέπει στους developers να κατασκευάσουν το δικό τους hardware που τροφοδοτείται από το module.

Raspberry Pi

Η τελευταία εκδοχή ονομάζεται Raspberry Pi Compute Module 3+ και είναι διαθέσιμη προς αγορά στα 25 δολάρια, ξεκινώντας από σήμερα! Έχει το ίδιο μέγεθος και σχήμα όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, με τη διαφορά πως προσφέρει πολύ καλύτερη απόδοση! Το Raspberry Pi Computer Module 3+ φέρνει ένα 1.2 GHz Broadcom BCM2837B0 ARM Cortex-A53 quad-core επεξεργαστή και 1GB RAM. Από την στιγμή που δεν υπάρχει σχισμή για κάρτα microSD, αυτό περιέχει eMMC χωρητικότητα στη μονάδα.

Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι πως για πρώτη φορά, το Raspberry Pi θα προσφέρει διαφορετικές αναδιαμορφώσεις και τιμές, ανάλογα την χωρητικότητα που επιθυμεί ο καθένας!

  • CM3+ με 4GB για 25 δολάρια
  • CM3+ με 8GB για 30 δολάρια
  • CM3+ με 16GB για 35 δολάρια
  • CM3+ με 32GB για 40 δολάρια

Επίσης, το Compute Module εκτός από τον επεξεργαστή, τη μνήμη και την χωρητικότητα, διαθέτει interfaces που υποστηρίζουν δύο κάμερες, δύο οθόνες και άλλα αξεσουάρ. Όμως, ο χρήστης θα χρειαστεί να το συνδέσει σε κάποιο board, σε περίπτωση που επιθυμεί να συνδέσει ένα USB cord, ένα καλώδιο HDMI, ένα καλώδιο ήχου και άλλα. Όπως βλέπουμε, δεν πρόκειται για έναν υπολογιστή ο οποίος στοχεύει σε end-users. Αντίθετα, έχει σχεδιαστεί για εταιρείες ή για κατασκευαστές hardware που θέλουν μία συσκευή σαν το Raspberry Pi αλλά δεν είναι ικανοποιημένοι με τα κανονικά του μοντέλα. Αν επιθυμεί κανείς, μπορεί να κατασκευάσει το δικό του συμβατό board. Όμως αν κάποιος δεν είναι έτοιμος να σχεδιάσει το δικό του board ακόμα, υπάρχει το Raspberry Pi Compute Module 3+ Development Kit που περιέχει ένα 4GB module, ένα 32GB module και ένα Compute Module IO board καθώς και μερικούς αντάπτορες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS