ΑρχικήinetΤο Facebook θέλει να ενοποιήσει WhatsApp, Messenger και Instagram

Το Facebook θέλει να ενοποιήσει WhatsApp, Messenger και Instagram

WhatsAppΜια αναφορά από το New York Times έδειξε ότι ο Mark Zuckerberg σχεδιάζει να ενοποιήσει το Facebook Messenger, το Instagram και το WhatsApp. Η ενοποίηση όλων των υπηρεσιών, που ανήκουν στο Facebook, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου συστήματος, όπου οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε υπηρεσία επιθυμούν.

Σύμφωνα με την αναφορά, κάθε εφαρμογή θα συνεχίσει να λειτουργεί ξεχωριστά, αλλά με την επικείμενη συγχώνευση, οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να φύγουν από μια εφαρμογή για να αλληλεπιδράσουν με τους χρήστες της άλλης εφαρμογής. Για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα στο WhatsApp από την εφαρμογή Messenger. Η end-to-end κρυπτογράφηση θα αναπτυχθεί σε όλες τις εφαρμογές.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε: “Εργαζόμαστε για την end-to-end κρυπτογράφηση των περισσότερων από τα προϊόντα ανταλλαγής μηνυμάτων μας και σκεφτόμαστε τρόπους για να διευκολύνουμε την προσέγγιση των φίλων και της οικογένειας μέσω δικτύων. Όπως καταλαβαίνετε, γίνονται μεγάλες συζητήσεις, καθώς αρχίζουμε τη μακρά διαδικασία της εξεύρεσης όλων των λεπτομερειών για το πώς θα λειτουργήσει αυτό.”

Με την ενοποίηση όλων των εφαρμογών, το Facebook θέλει να αναπτύξει ένα μεγάλο σύστημα, όπου οι χρήστες θα ανταλλάσσουν εύκολα μηνύματα και ταυτόχρονα θα ενισχύεται το engagement.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια στρατηγική αναβίωσης για να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των χρηστών του, μετά από τις πολλαπλές παραβιάσεις δεδομένων που στοχοποίησαν το Facebook το 2018. Ωστόσο, αν το σκεφτούμε πιο καχύποπτα, θα μπορούσε να σημαίνει  επίσης ότι το Facebook μπορεί να θέλει να αντλήσει περισσότερα δεδομένα από τους χρήστες και να χρησιμοποιήσει στοχευμένες διαφημίσεις μέσα από την ενοποίηση των υπηρεσιών του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS