ΑρχικήinetΤο Debian GNU / Linux 9.7 "Stretch" κυκλοφόρησε με patched APT

Το Debian GNU / Linux 9.7 “Stretch” κυκλοφόρησε με patched APT

APTΤο Debian Project ανακοίνωσε χθες τη γενική διαθεσιμότητα της έβδομης ενημέρωσης στη σειρά λειτουργικών συστημάτων Debian GNU / Linux 9 “Stretch”, για να αντιμετωπίσει την πρόσφατα εντοπισμένη ευπάθεια ασφαλείας στο APT.

Μια ευπάθεια ασφαλείας επηρεάζει το APT Package Manager στο Debian GNU / Linux και το Ubuntu, καθώς και άλλα παράγωγα των δύο, επιτρέποντας σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα να εγκαταστήσει κακόβουλα πακέτα σε μηχανήματα χρηστών. Το APT θεωρούσε τα πακέτα ως έγκυρα, επιτρέποντας έτσι στον εισβολέα να εκτελέσει τον κώδικα ως root και ενδεχομένως να καταστρέψει τον κεντρικό υπολογιστή.

Τόσο το Debian όσο και το Ubuntu κυκλοφόρησαν τις διορθωμένες εκδόσεις του APT στις υποστηριζόμενες διανομές τους, αλλά το Debian Project κυκλοφόρησε επίσης την έκδοση Debian GNU / Linux 9.7 “Stretch”, για να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές στις νέες εφαρμογές του λειτουργικού τους συστήματος.

“Το Debian Project ανακοινώνει με μεγάλη ευχαρίστηση, την 7η ενημέρωση της σταθερής διανομής Debian 9 (codename stretch), η οποία ενσωματώνει την πρόσφατη ενημέρωση ασφαλείας για το APT, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι νέες εγκαταστάσεις stretch δεν είναι ευάλωτες”, αναφέρει η ανακοίνωση της ενημερωμένης έκδοσης.

Τα ISO του Debian GNU / Linux 9.7 “Stretch” images έρχονται σύντομα

Όπως και με οποιαδήποτε έκδοση του λειτουργικού συστήματος Debian GNU / Linux, δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη νέων ISO images για να ενημερώσετε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις σας, ειδικά αυτή τη φορά, καθώς η έκδοση Debian GNU / Linux 9.7 “Stretch” περιέχει μόνο μια νέα έκδοση του APT package manager, που δεν είναι πλέον ευάλωτη στις επιθέσεις “man-in-the-middle.”

Ωστόσο, το Debian Project θα κυκλοφορήσει ζωντανά ISO images μόνο για εγκατάσταση για όλες τις υποστηριζόμενες αρχιτεκτονικές του Debian GNU / Linux 9.7 “Stretch,” το οποίο θα είναι διαθέσιμο για λήψη τις επόμενες ημέρες. Εν τω μεταξύ, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τις εγκαταστάσεις σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS