ΑρχικήinetWar Room η απάντηση του Facebook για τις εκλογές

War Room η απάντηση του Facebook για τις εκλογές

War Room: Στεγασμένο ανάμεσα στο κτίριο 20 και το κτήριο 21 στην καρδιά του Facebook campus, βρίσκεται υπό κατασκευή μια αίθουσα συνεδριάσεων.

Καλώδια κρέμονται από την οροφή, έτοιμα να προσαρτηθούν σε οθόνες υπολογιστών 16 γραφείων. Στον τοίχο, υπάρχουν πολλές τηλεοράσεις έτοιμες να συντονιστούν με το CNN, το MSNBC, το Fox News και άλλα μεγάλα δίκτυα. Μια μικρή ταμπέλα που έχει κολληθεί στη γυάλινη πόρτα περιγράφει αυτό που κατασκευάζεται: “Δωμάτιο Πολέμου” ή “War Room.”

Από την επόμενη εβδομάδα ο χώρος θα είναι το αρχηγείο του Facebook για τη διασφάλιση των εκλογών. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι σε ολόκληρη την εταιρεία εργάζονται για τις εκλογές, αλλά το War Room θα φιλοξενήσει μια ομάδα περίπου 20 ατόμων που θα επικεντρωθεί στην εξάλειψη της παραπληροφόρησης, στην παρακολούθηση ψευδών ειδήσεων και στη διαγραφή ψεύτικων λογαριασμών που ίσως προσπαθήσουν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους πριν από τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και άλλες χώρες.

War RoomΦωτογραφία nytimes.com

“Ίσως είναι ο μεγαλύτερος επαναπροσανατολισμός της εταιρίας από τη μετάβασή μας από τους επιτραπέζιους υπολογιστές στα κινητά τηλέφωνα”, δήλωσε ο Samidh Chakrabarti, ο οποίος καθοδηγεί το τμήμα εκλογών του Facebook και την κύρια ομάδα πολιτικής εμπλοκής.

Η κακή χρήση του Facebook στις περασμένες εκλογές δεν άφησε και πάρα πολλά περιθώρια. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η εταιρεία ανέλυσε προσπάθειες Ιρανών και Ρώσων να παραπλανήσουν τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Τώρα, με τις επερχόμενες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες (σε περίπου επτά εβδομάδες), το Facebook προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι όλα θα πάνε μια χαρά, γιατί είναι έτοιμο να χειριστεί τυχόν νέες προσπάθειες παρεμβάσεων στις εκλογές.

Ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος του Facebook, δεσμεύθηκε να διορθώσει κάθε προβλήματα και δήλωσε ότι η εταιρεία θα είναι “καλύτερα προετοιμασμένη” για να χειριστεί κάθε πιθανή παρέμβαση. Η εταιρεία φέρεται να έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει spammers, hackers και ξένους πράκτορες. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα είναι και οι προσλήψεις χιλιάδων ανθρώπων που θα παρακολουθούν το κάθε περιεχόμενο, και ουσιαστικά θα καταγράφουν όλες τις πολιτικές διαφημίσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS