Πώς το ES File Explorer εκθέτει δεδομένα συσκευών Android;
infosec

Πώς το ES File Explorer εκθέτει δεδομένα συσκευών Android;

Γιατί μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές Android τρέχει ένα κρυφό web server στο παρασκήνιο; Το ES File Explorer ισχυρίζεται...
Read More
infosec

To project Alias εμποδίζει την Alexa και το Google Home να υποκλέψουν συνομιλίες

Οι έξυπνοι βοηθοί, όπως το Amazon Echo και το Google Home, δημιούργησαν ανησυχίες από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους σχετικά...
Read More
infosec

Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν Shadow SUIDs για εκμετάλλευση των συστημάτων Linux: Μέρος 1ο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απόκτηση προνομίων root στο Linux, δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει. Οι ενημερώσεις ασφαλείας δημοσιεύονται συνήθως...
Read More
infosec

Oι Anonymous δεν χάκαραν τους ΑΝΕΛ! Όλη η αλήθεια…

Αναμετάδοση από Ellinika Hoaxes  Είναι αλήθεια πως οι Anonymous Greece, πέτυχαν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα 1.500 προσώπων του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων;...
Read More
infosec

Για ποιον λόγο διαγράφονται οι παλιές συνομιλίες σου στο WhatsApp;

Το WhatsApp Arcive σου περιέχει πολλές ευχάριστες, θλιβερές και αξέχαστες συζητήσεις σου. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι,...
Read More
Latest Posts

TikTok: Εκατομμύρια γονείς ανησυχούν ότι ενισχύει το φαινόμενο σεξουαλικής παρενόχλησης

Εκατομμύρια έφηβοι που αναζητούν τα 15 δευτερόλεπτα φήμης ανατρέχουν στο TikTok, μια εφαρμογή που δεν αρέσει ιδιαίτερα σε αρκετούς γονείς. Όσοι γνωρίζετε την εφαρμογή λογικά θα συμφωνήσετε, άλλοι πάλι όχι…

Η εφαρμογή κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του App Store της Apple από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σύμφωνα με την εταιρεία Sensor Tower, ξεπερνώντας κολοσσούς όπως οι εφαρμογές Facebook,  Instagram και Snapchat.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το TikTok γεμίζει το κενό που άφησε η εφαρμογή Vine που ενώ εισήγαγε την δυνατότητα δημιουργίας γρήγορων διασκεδαστικών βίντεο, απέτυχε να βρει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Το TikTol, λοιπόν, μάλλον έχει βρει το τρόπο όχι απλά να επιβιώσει αλλά να απειλεί και μερικούς από τους μεγαλύτερους κολοσσούς της παγκόσμιας αγοράς.

TikTok

Ωστόσο, οι επικριτές της εφαρμογής λένε ότι η αυξανόμενη δημοτικότητά του μεταξύ των νεαρών κοριτσιών που εκτίθενται σε καυστικά σχόλια και σε άλλου είδους παρενοχλήσεις από τους συνομηλίκους τους αυξάνουν το φαινόμενο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Η ίδια η εφαρμογή υπόσχεται μια video-sharing κοινότητα που είναι «ωμή, πραγματική και χωρίς σύνορα» και ισχυρίζεται ότι είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Φυσικά, οι γονείς δεν θεωρούν πρέπουσα τη συγκεκριμένη εφαρμογή, δεδομένου του αριθμού των κοριτσιών που τραγουδάνε επιδεικτικά σεξουαλικούς στίχους που συχνά υποβαθμίζουν τις γυναίκες.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, υπάρχουν περιπτώσεις χρηστών που δέχονται ανησυχητικά σχόλια, ενώ από άλλους έχουν ζητηθεί ιδιωτικά στοιχεία επικοινωνίας ή προκλητικές εικόνες.

Η αμερικάνικη Μ.Κ.Ο Common Sense Media αναφέρει ότι ο συνδυασμός του ώριμου περιεχομένου και των κινδύνων που απειλούν το προσωπικό απόρρητο σημαίνει ότι οι χρήστες της πλατφόρμας πρέπει να είναι άνω των 16 ετών.

Από την άλλη όμως, η αύξηση του επιτρεπτού ορίου ηλικίας θα απομάκρυνε εκατομμύρια χρήστες από το TikTok, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *