ΑρχικήsecurityTikTok: Εκατομμύρια γονείς ανησυχούν ότι ενισχύει το φαινόμενο σεξουαλικής παρενόχλησης

TikTok: Εκατομμύρια γονείς ανησυχούν ότι ενισχύει το φαινόμενο σεξουαλικής παρενόχλησης

Εκατομμύρια έφηβοι που αναζητούν τα 15 δευτερόλεπτα φήμης ανατρέχουν στο TikTok, μια εφαρμογή που δεν αρέσει ιδιαίτερα σε αρκετούς γονείς. Όσοι γνωρίζετε την εφαρμογή λογικά θα συμφωνήσετε, άλλοι πάλι όχι…

Η εφαρμογή κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του App Store της Apple από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σύμφωνα με την εταιρεία Sensor Tower, ξεπερνώντας κολοσσούς όπως οι εφαρμογές Facebook,  Instagram και Snapchat.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το TikTok γεμίζει το κενό που άφησε η εφαρμογή Vine που ενώ εισήγαγε την δυνατότητα δημιουργίας γρήγορων διασκεδαστικών βίντεο, απέτυχε να βρει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Το TikTol, λοιπόν, μάλλον έχει βρει το τρόπο όχι απλά να επιβιώσει αλλά να απειλεί και μερικούς από τους μεγαλύτερους κολοσσούς της παγκόσμιας αγοράς.

TikTok

Ωστόσο, οι επικριτές της εφαρμογής λένε ότι η αυξανόμενη δημοτικότητά του μεταξύ των νεαρών κοριτσιών που εκτίθενται σε καυστικά σχόλια και σε άλλου είδους παρενοχλήσεις από τους συνομηλίκους τους αυξάνουν το φαινόμενο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Η ίδια η εφαρμογή υπόσχεται μια video-sharing κοινότητα που είναι “ωμή, πραγματική και χωρίς σύνορα” και ισχυρίζεται ότι είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Φυσικά, οι γονείς δεν θεωρούν πρέπουσα τη συγκεκριμένη εφαρμογή, δεδομένου του αριθμού των κοριτσιών που τραγουδάνε επιδεικτικά σεξουαλικούς στίχους που συχνά υποβαθμίζουν τις γυναίκες.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, υπάρχουν περιπτώσεις χρηστών που δέχονται ανησυχητικά σχόλια, ενώ από άλλους έχουν ζητηθεί ιδιωτικά στοιχεία επικοινωνίας ή προκλητικές εικόνες.

Η αμερικάνικη Μ.Κ.Ο Common Sense Media αναφέρει ότι ο συνδυασμός του ώριμου περιεχομένου και των κινδύνων που απειλούν το προσωπικό απόρρητο σημαίνει ότι οι χρήστες της πλατφόρμας πρέπει να είναι άνω των 16 ετών.

Από την άλλη όμως, η αύξηση του επιτρεπτού ορίου ηλικίας θα απομάκρυνε εκατομμύρια χρήστες από το TikTok, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS