ΑρχικήinetΗ Intel δημοσιεύει το πρώτο της σύγχρονο Modern Windows Driver για PC

Η Intel δημοσιεύει το πρώτο της σύγχρονο Modern Windows Driver για PC

MonternΗ Intel δημοσίευσε το πρώτο της σύγχρονο Modern Windows Driver για αρκετές από τις σύγχρονες ενσωματωμένες GPU της, γεγονός που αντιπροσωπεύει έναν νέο τρόπο που τα graphics drivers μπορούν να ωθηθούν στον υπολογιστή σας – και κάτι στο οποίο πρέπει να έχετε στο νου σας, μέχρι να εγκατασταθεί η νέα υποδομή του driver.

Τα Modern Windows Drivers, επίσης γνωστά και ως Universal Windows Drivers, αποτελούν μια νέα λειτουργία της ενημερωμένης έκδοσης Windows 10 October 2018 που εκμεταλλεύεται την υποδομή UWP στα Windows 10. Όπως εξηγεί η Microsoft, ένα Modern Windows Driver είναι ένα “πακέτο που τρέχει σε πολλούς διαφορετικούς τύπους συσκευών, από ενσωματωμένα συστήματα έως tablet και επιτραπέζιους υπολογιστές.” Το πρώτο driver της Intel που επωφελείται από αυτό, είναι το UWD 25.20.100.6444.

Η Microsoft δεν αναμένει από τους χρήστες να κάνουν κάτι διαφορετικό για να αποκτήσουν τους νέους Modern drivers. Εάν διαθέτουν έναν προεγκατεστημένο υπολογιστή, ο κατασκευαστής θα συνεχίσει να είναι ο πρώτος που θα πρέπει να ρωτήσουν για ενημερωμένα προγράμματα driver, σύμφωνα με το Intel FAQ. Αυτό συμβαίνει επειδή το universal driver περιλαμβάνει ένα βασικό driver, καθώς και προαιρετικά πακέτα πρόσθετων στοιχείων και μια προαιρετική εφαρμογή υποστήριξης hardware. Τα τελευταία δύο γράφονται από τον κατασκευαστή συστήματος ή από την OEM, ενώ ο πρώτος γράφεται από τον κατασκευαστή της GPU. (Η AMD και η Nvidia αναμένεται να μεταβούν επίσης στα Modern drivers.)

Όσον αφορά την Intel, θα μπορείτε να τα κατεβάσετε μέσω του DownloadCenter της Intel και μέσω του Intel’s Driver and Support Assistant. Ενδέχεται επίσης να ωθηθούν από το Windows Update των Windows 10, ενώ οι εφαρμογές υποστήριξης θα δημοσιευτούν στην εφαρμογή Microsoft Store.

Τι πρέπει να προσέχετε

Η Intel ξεκίνησε τη δημοσίευση των πρώτων Modern Windows Driversτων στις 28 Νοεμβρίου. Υποστηρίζονται τα εξής chipsets:

Intel UHD Graphics 620/630 (formerly codenamed Coffee Lake)

Intel Iris Plus Graphics 655 (formerly codenamed Coffee Lake)

Intel UHD Graphics 600/605 (formerly codenamed Gemini Lake)

Intel HD Graphics 620/630 (formerly codenamed Kaby Lake)

Intel Iris Plus Graphics 640/650 (formerly codenamed Kaby Lake)

Intel HD Graphics 610/615 (formerly codenamed Gemini Lake)

Intel HD Graphics 500/505 (formerly codenamed Apollo Lake)

Intel HD Graphics 510/515/520/530 (formerly codenamed Skylake)

Intel Iris Pro Graphics 580 (formerly codenamed Skylake)

Intel Iris Graphics 540 (formerly codenamed Skylake)

Εδώ είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το εκτελέσιμο πρόγραμμα εγκατάστασης που παρέχεται από την Intel ή τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας. Εάν χρησιμοποιείτε την εγκατάσταση “INF/Have disk installation” ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο εγκατάστασης driver, η Intel προειδοποιεί ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει “από μικρά έως και καταστροφικά προβλήματα ή αστάθεια συστήματος”. Αυτό συμβαίνει διότι παρακάμπτει τη μέθοδο εγκατάστασης της Intel.

Επιπλέον, υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο για να αλλάξετε ένα Modern Windows Driver σε ένα driver παλαιού τύπου. Είναι μια “περίπλοκη διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια του συστήματος”, γράφει η Intel. «Δεν το συνιστούμε.» Εάν χρειάζεται να το κάνετε ωστόσο, επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Intel.

Με άλλα λόγια, η μετάβαση στο Modern Windows Driver/Universal Windows Driver είναι μονόδρομος και ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχετε προβλήματα με αυτό.

Τι σημαίνει αυτό για τους χρήστες: Αν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμα το Windows 10 October 2018 Update, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Δεν είναι σαφές εάν η Intel θα παράσχει αυτό το driver σε μορφή “παλαιού τύπου”. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι το νέο driver παρέχει κάποιες ενημερώσεις για τα Fallout 4, Far Cry 5 και άλλα κορυφαία παιχνίδια, σύμφωνα με το Neowin.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS