Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
Latest Posts

Hacker προσπάθησαν να κλέψουν δεδομένα πελατών από το site της Dell

hackerΗ Dell ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εντόπισε μια μη εξουσιοδοτημένη απόπειρα εξαγωγής πληροφοριών πελατών από το Dell.Com, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η παραβίαση επιχειρήθηκε στις 9 Νοεμβρίου, αλλά κατάφερε να σταματήσει τους hacker που προσπαθούσαν να κλέψουν τα δεδομένα των πελατών της. Οι εισβολείς προσπάθησαν να εξαγάγουν πληροφορίες, όπως ονόματα πελατών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης.

Η Dell αποκάλυψε επίσης ότι ξεκίνησε μια επαναφορά κωδικών πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς πελατών στο ηλεκτρονικό κατάστημά της, Dell.Com, στις 14 Νοεμβρίου για λόγους ασφαλείας.

Ενώ η εταιρεία δεν επεκτάθηκε στην πολυπλοκότητα των αλγορίθμων κατακερματισμού κωδικών που χρησιμοποιούνται για προστασία, ορισμένοι από αυτούς – όπως το MD5 μπορούν να σπάσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για να αποκαλύψουν έναν κωδικό πρόσβασης σε απλό κείμενο.

Η Dell δήλωσε σε δελτίο Τύπου ότι οι “έρευνες δεν βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία για την εξαγωγή πληροφοριών”.

Προφανώς, οι hacker δεν εστίαζαν κάρτες πληρωμής ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες πελατών. Ούτε προκάλεσαν διακοπή των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της παραβίασης ή μετά από αυτήν.

Η εταιρεία λέει ότι το περιστατικό εξακολουθεί να διερευνάται, αλλά η παραβίαση δεν ήταν εκτεταμένη, καθώς οι μηχανικοί τους ανίχνευσαν την εισβολή την ίδια ημέρα. Ωστόσο, η εταιρεία αρνήθηκε να ανακοινώσει τον αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν.

Παρόλο που η Dell προσπάθησε να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο του συμβάντος, οι πελάτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι οι παραβιαζόμενες εταιρείες γενικά τροποποιούν τις αρχικές αποκαλύψεις καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Έτσι, οι χρήστες του Dell.Com θα πρέπει να κάνουν reset τους κωδικούς πρόσβασης τους αν δεν το έχουν κάνει ήδη και να ελέγξουν χειροκίνητα τις πληροφορίες που έχουν αποθηκεύσει στους λογαριασμούς τους και να παρακολουθούν τις αποθηκευμένες κάρτες τους.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *