Αρχικήinet9th Gen επεξεργαστές έρχονται σύντομα για laptop και 2-in-1 συσκευές

9th Gen επεξεργαστές έρχονται σύντομα για laptop και 2-in-1 συσκευές

H Intel πρόσφατα ανανέωσε την διάταξη των επεξεργαστών της κυκλοφορώντας την ένατη γενιά επεξεργαστών για desktop υπολογιστές, με «βασιλιά» τον Core i9-9900K. Αυτό όμως που απουσιάζει είναι οι εκδόσεις των επεξεργαστών για φορητούς υπολογιστές και 2-in-1. Ωστόσο η Lenovo κυκλοφόρησε έγγραφα που δείχνουν ότι σύντομα θα δούμε τους 9th Gen επεξεργαστές και σε μια φορητή συσκευή!

9th Gen

Προς το παρών δεν υπάρχουν διαθέσιμες οι επίσημες τιμές ή οι προδιαγραφές όπως είναι η ταχύτητα και η κατανάλωση. Οι προδιαγραφές όμως για ένα ερχόμενα laptop της Lenovo (Ideapad S530) δείχνει τρία νέα 9th Gen Intel chipsets. Είναι της κατηγορίας U, και πρόκεινται για τα μοντέλα Core i7-9550U, Core i5-9250U και Core i3-9130U, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Core i7-8565U, Core i5-8265U, και Core i3-8145U. Ωστόσο οι ένατης γενιάς επεξεργαστές είναι ακόμα διαθέσιμοι για τα νέα laptop της Lenovo, και θα πωλούνται κανονικά.

Σε αντίθεση με τους επεξεργαστές ένατης γενιάς για desktop, οι νέοι Mobile επεξεργαστές περιμένουμε ότι θα έχουν υψηλότερες ταχύτητες (GHz) από της προηγούμενης γενιάς, κάτι που θα κάνει την διαφορά αρκετά εμφανή.  Ωστόσο τα chipsets θα είναι βασισμένα στην αρχιτεκτονική των 14mm++, οπότε είναι αρκετά πιθανό να μην δούμε κάποια αύξηση στους πυρήνες / threads.

Αντί αυτού, οι i7-8565U και Core i5-8265U είναι τετραπύρηνοι με Hyper-threading χαρακτηριστικά. Όσο για το cache, ο i7 θα διαθέτει 8Mb L3 cache, ενώ ο i5 θα διαθέτει 6mb cache.

Καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν είναι επίσημες ακόμα, αλλά το ότι τα μοντέλα αυτά αναφέρονται σε documentation της Lenovo, σημαίνει ότι πιθανότατα θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα νέα αυτά configurations θα ικανοποιούν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών με την απόδοσή τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS