ΑρχικήsecurityΈμπορευόμενος Bitcoin και Litecoin καταδικάζεται σε 15 μήνες για απάτες

Έμπορευόμενος Bitcoin και Litecoin καταδικάζεται σε 15 μήνες για απάτες

Ο δικαστής της περιφέρειας των ΗΠΑ Andrea R. Wood καταδίκασε τον Joseph Kim από το Φοίνιξ της Αριζόνα σε 15 μήνες φυλάκισης για απάτη που αφορούσε συνναλαγές μέσω κρυπτονομισμάτων.

Ο Kim αντιμετώπισε κατηγορίες στις αρχές του 2018, όταν η ομοσπονδιακή δίωξη κατέγραψε την πρώτη ποινική υπόθεση που αφορούσε τον κλάδο συναλλαγών κρυπτογράφησης, ενώ ο Kim είχε κατηγορηθεί για μια μαζική απάτη το Μάιο.

Ο Kim έλαβε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για υπεξαίρεση αξίας 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων Bitcoin και Litecoin από δύο διαφορετικές ιδιωτικές εταιρίες κρυπτογράφησης.

Όπως δήλωσε το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: “Σε διάστημα δύο μηνών το 2017, ο Joseph Kim, 24 ετών, από το Φοίνιξ της Αριζόνα, υπεξαίρεσε τουλάχιστον 600.000 δολάρια Bitcoin και Litecoin για προσωπικό του όφελος.”

Αυτό συνέβη όσο ο Kim εργαζόταν ως εμπορικός βοηθός στην εταιρεία Consolidated Trading LLC, η οποία στην συνέχεια τον απέλυσε.

Επιπλέον, ο Kim μετέφερε σημαντικά ποσά κρυπτογραφικών κονδυλίων Bitcoin και Litecoin της Consolidated σε προσωπικούς λογαριασμούς του ως μέτρο που αποσκοπούσε στην κάλυψη των ζημιών που είχαν προκληθεί κατά τη διάρκεια συναλλαγών κρυπτογράφησης σε ξένο χρηματιστήριο.

Ως τακτική απόκρυψης, ο Kim είπε ψέματα σχετικά με το management της επιχείρησης τόσο για το εμπόριο του λεγόμενου cryptocurrency της εταιρείας όσο και για την τοποθεσία της εταιρείας.

Ο Kim πήγε σε μια άλλη ομάδα συναλλαγών, όπου συμμετείχε σε ένα άλλο πρόγραμμα εξαπάτησης κρυπτογράφησης, στο οποίο κατέληξε να χάσει 545.000 δολάρια ενώ ενεργούσε ως ένας «crypto trader» για πέντε διαφορετικούς επενδυτές.

Από τα πέντε άτομα που εξαπάτησε ο Kim, τα τέσσερα κατέθεσαν στο δικαστήριο για τις απώλειές τους την Παρασκευή, ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου των ΗΠΑ Andrea R. Wood.

“Είναι σημαντικό το κοινό να γνωρίζει ότι παρά την πολυπλοκότητα της συναλλαγής με κρυπτογράφηση, το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης θα καταστήσει τους εμπόρους και τους επαγγελματίες επενδύσεων υπεύθυνους για την εξαπάτηση και την κλοπή”, ανέφεραν οι Attorneys Sunil Harjani και Sheri Mecklenburg.

Bitcoin

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS