ΑρχικήSecurity1.1.1.1: Δωρεάν εφαρμογή φροντίζει για την ασφάλεια του smartphone σας!

1.1.1.1: Δωρεάν εφαρμογή φροντίζει για την ασφάλεια του smartphone σας!

Στις Η.Π.Α. και πολλές άλλες χώρες δεν παρέχεται προστασία σε νομικό επίπεδο για να σταματήσουν οι πάροχοι υπηρεσιών δικτύου να εντοπίζουν που είστε και τι κάνετε online. Για τους παρόχους είναι πολύ εύκολο να πάρουν τα δεδομένα σας και να τα πουλήσουν σε εταιρείες marketing και αυτές από τη μεριά τους να τα αξιοποιήσουν για να στοχεύσουν καλύτερα το κοινό και τις επιθυμίες τους. Είναι πολύ σημαντικό να θεσπισθούν καινούριοι νόμοι για να αποτρέψουν τις παραπάνω πράξεις και ήδη γίνονται προσπάθειες στην Ευρώπη και τη California, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Τι μπορείτε να κάνετε για μεγαλύτερη προστασία;

Μία ιδιαίτερα χρήσιμη και εντελώς δωρεάν εφαρμογή που κρυπτογραφεί την ταυτότητα των servers των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε είναι η «1.1.1.1». Το συγκεκριμένο app προσφέρεται από την Cloudflare. Αυτή η εταιρεία αποτελεί ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου που βελτιστοποιεί την ταχύτητα των websites που χρησιμοποιείτε και σας προστατεύει από πιθανές επιθέσεις. Επιπλέον, η Cloudflare χρησιμοποιεί μία DNS υπηρεσία, η οποία «μεταφράζει» μία διεύθυνση web όπως την «google.com» σε μία IP διεύθυνση «172.217.7.196». Η συγκεκριμένη διεύθυνση καθιστά πιο δύσκολη την παροχή πληροφοριών και δεδομένων σε τρίτους.

Όμως, το πιο cool χαρακτηριστικό της εφαρμογής «1.1.1.1» είναι πως υποστηρίζει την κρυπτογράφηση δεδομένων, το οποίο σημαίνει πως για έναν hacker είναι δύσκολο να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό σας και να σας επιτεθεί.

1.1.1.1

Πότε θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή;

Το «1.1.1.1» ως υπηρεσία κυκλοφόρησε πρώτη φορά 1η Απριλίου του 2018 αλλά ως εφαρμογή έγινε διαθέσιμη από το εχθές, τις 11 Νοεμβρίου.

Είναι όντως χρήσιμο το συγκεκριμένο app;

Για εσάς που δεν γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία δεδομένων, η εφαρμογή αποτελεί τον πιο απλό τρόπο για να προστατέψετε το smartphone σας. Εκτός από την προστασία, παρέχει εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα την ώρα που σερφάρετε στους browsers και ιδίως στα sites που τρέχουν το δίκτυο της Cloudflare.

Πώς να εγκαταστήσετε το «1.1.1.1» ;

Το μέρος αυτό είναι πανεύκολο! Αναζητείστε την εφαρμογή στα app stores του iOS και Android και ακολουθείστε τις οδηγίες εγκατάστασης. Σε κάποιο σημείο, θα σας ζητηθεί να χορηγήσετε την άδειά σας για να εγκαταστήσετε τη VPN υπηρεσία. Πατήστε «ναι» και συνεχίστε το download.

Αφού έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή θα δείτε έναν διακόπτη εναλλαγής στην κύρια οθόνη του «1.1.1.1». Ενεργοποιήστε τον διακόπτη και είναι έτοιμο! Η εφαρμογή θα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί και να προστατεύει το κινητό σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS