Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Το αέριο Ήλιο, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των iPhones

iPhonesΟι χρήστες της Apple δεν είναι συνηθισμένοι να βλέπουν τις συσκευές τους να παγώνουν ή να απενεργοποιούνται απότομα. Ωστόσο αυτό ακριβώς συνέβη σε χρήστες που βρίσκονταν στο Νοσοκομείο Morris κοντά στο Σικάγο. Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες.

Ο Erik Wooldridge, ειδικός συστημάτων στο νοσοκομείο, αναφέρει ότι κατά την εγκατάσταση ενός νέου μηχανήματος μαγνητικής τομογραφίας GE Healthcare, πάνω από 40 συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένων των iPhones και των Apple Watches, απενεργοποιήθηκαν ξαφνικά.

Αφού δημοσίευσαν ένα post στο Reddit, πολλοί Redditors υπέθεσαν ότι μπορεί να ήταν αποτέλεσμα διαρροής ηλίου. Αργότερα, ο Erik βρήκε ότι η διαρροή του ήλιου όντως συνέβη, κατά τη διάρκεια εγκατάστασης του νέου μηχανήματος.

«Περίπου 120 λίτρα υγρού ηλίου διέρρευσαν σε διάρκεια 5 ωρών. Το δωμάτιο MRI δεν έχει απομονωμένο εξαερισμό, οπότε μοιράζεται αέρα με το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο της εγκατάστασης», δήλωσε ο Erik σε άλλο post στο Reddit.

Μετά το περιστατικό, ανακάλυψε επίσης ότι μόνο τα μοντέλα από το iPhone 6 και πάνω και το Apple Watch Zero και πάνω επηρεάστηκαν από τη διαρροή. Ορισμένες οθόνες αφής μάλιστα δεν λειτουργούσαν ακόμα και αρκετές μέρες μετά το συμβάν.

Ενώ η Apple δεν έχει σχολιάσει το θέμα, οι οδηγίες χρήσης της λένε τα εξής: «Η έκθεση του iPhone σε περιβάλλοντα με υψηλές συγκεντρώσεις βιομηχανικών χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της εξάτμισης υγρών αερίων όπως το ήλιο, μπορεί να βλάψει ή να επηρεάσει τη λειτουργικότητα του iPhone.»

Παραδόξως, οι συσκευές Android παρέμειναν ανεπηρέαστες από τη διαρροή του αερίου. Οπότε πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί τα iPhones είναι πιο επιρρεπή στο ήλιο;

Το iFixt έψαξε περισσότερο το θέμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μόρια ήλιου ήταν αρκετά μικρά για να εισχωρήσουν και να απορρυθμίσουν τα MEMS timing oscillators της Apple. Πρόκειται για μικροηλεκτρομηχανικά συστήματα που χρησιμοποιούνται από γυροσκόπια τηλεφώνου και επιταχυνσιόμετρα. Η Apple χρησιμοποιεί το SiT512, έναν από τους μικρότερους, χαμηλότερης ισχύος 32 kHz ταλαντωτή από το SiTime.

Σε μια συνομιλία με το iFixit, ο David Almoslino, Διευθύνων Σύμβουλος του Corporate Marketing της Google, επιβεβαίωσε: «Σε γυροσκόπια, το ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε μετατόπιση και να προκαλέσει προσωρινή διακοπή της ταλάντωσης.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *