Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:15
Αρχική inet Γιατί τα ασύρματα ακουστικά δεν είναι καλύτερα από τα ενσύρματα

Γιατί τα ασύρματα ακουστικά δεν είναι καλύτερα από τα ενσύρματα

ακουστικάΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας θέλει τις συσκευές και τα διάφορα εξαρτήματα να αφήνουν πίσω τους τα καλώδια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ακουστικά. Όταν όμως συγκρίνουμε την ποιότητα ήχου ενός ακουστικού Bluetooth και ενός ενσύρματου ακουστικού τα πράγματα αλλάζουν.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τη SoundGuys, αναφέρει ότι τα ακουστικά Bluetooth (ασύρματα) δεν είναι καν κοντά στο να κερδίσουν τα ενσύρματα στο πεδίο της ποιότητας ήχου.

Για να πραγματοποιήσει αυτή την έρευνα, η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε διασύνδεση Bluetooth υψηλής ανάλυσης με S/PDIF output, για να δοκιμάσουν το Bluetooth output τεσσάρων flagship τηλεφώνων. Έλεγξαν αρχεία 24 bit καθώς και 16 bit, για να δουν πώς ο κάθε codec εκτελέστηκε με διαφορετικό τρόπο. Μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε Bluetooth codec είχε προβλήματα στην ποιότητα του ήχου.

 

“Δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος codec που να μπορεί να ανταγωνιστεί στην καλωδιακή ποιότητα σήματος”, δήλωσε η SoundGuys στην έρευνα της. Επίσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι λάτρεις του καλού ήχου θα πρέπει να αποφεύγουν το ACC codec. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να αποφύγει τα AirPods, αν ψάχνει για ακουστικά Bluetooth με καλή ποιότητα ήχου.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη έρευνα δεν έχει σημασία αν είστε άνω των 24 ετών ή δεν ενδιαφέρεστε καθόλου για την ποιότητα του ήχου. Φαίνεται πως οι περισσότεροι άνθρωποι ηλικίας άνω των 24 ετών δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα μικρά προβλήματα ποιότητας στα ακουστικά τους, εκτός αν χρησιμοποιούν ένα ACC.

Σε έναν κόσμο όπου πολλοί άνθρωποι έχουν πλέον αποδεχτεί τα smartphones χωρίς υποδοχή ακουστικών, είναι μάλλον λίγο δύσκολο να γυρίσουν στο μοντέλο των ενσύρματων ακουστικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.