ΑρχικήsecurityΤο Facebook επιτρέπει διαφημίσεις «Paid For» από το ISIS

Το Facebook επιτρέπει διαφημίσεις «Paid For» από το ISIS

PaidΑπό την ανάμειξη του Facebook στις Προεδρικές εκλογές του 2016, η εταιρεία κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να καταστήσει την πλατφόρμα της πιο «ασφαλή». Ωστόσο, μια νέα έκθεση του VICE παρουσιάζει κάτι διαφορετικό.

Ελέγχοντας τα νέα ad tools στην πλατφόρμα του Facebook, το VICE News προσπάθησε να δοκιμάσει το “Paid For”. Τον Μάιο, το Facebook δημιούργησε το Paid For, ως υποχρεωτική δημοσίευση για κάθε είδους διαφημίσεις που σχετίζονται με την πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Facebook ενέκρινε τις ψεύτικες διαφημίσεις του VICE, οι οποίες τοποθετήθηκαν για λογαριασμό σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο αντιπρόεδρος Mike Pence και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής Tom Perez. Το Facebook υποστήριξε επίσης διαφημίσεις “Αμειβόμενες από το ισλαμικό κράτος” που ανέβασε η εταιρεία ειδήσεων.

Παραδόξως, το Facebook αρνήθηκε διαφημίσεις “Αμειβόμενες από την Hilliary Clinton” στην πλατφόρμα. Ο λόγος παραμένει ένα μυστήριο.

Φυσικά, μετά την πραγματοποίηση του ελέγχου που έκανε, η εταιρεία ειδήσεων επικοινώνησε με το Facebook για να δει τι έχει να πει για όλα αυτά. Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης προϊόντων του Facebook, Rob Leathern δήλωσε σε απάντηση –

“Η επιβολή δεν είναι τέλεια – και δεν μπορούμε να σταματήσουμε όλους τους επίδοξους χρήστες που προσπαθούν να ξεγελάσουν το σύστημα – αλλά το έχουμε κάνει πολύ πιο δύσκολο και θα συνεχίσουμε να το βελτιώνουμε.”

Ενώ το Facebook λέει ότι δεν επιτρέπεται στους ξένους διαφημιστές να τοποθετούν πολιτικές διαφημίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το VICE ήταν επίσης σε θέση να χρησιμοποιήσει ακριβή αντίγραφα διαφημίσεων που κυκλοφορούσαν κατά τη διάρκεια της Προεδρικής εκστρατείας του 2016.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS