ΑρχικήinetMining εφαρμογές φτιαγμένες για να δείχνουν διαφημίσεις

Mining εφαρμογές φτιαγμένες για να δείχνουν διαφημίσεις

Scammers δημιουργούν παραπλανητικά Android apps και τα κυκλοφορούν στο Google Play store που υποτίθεται ότι κάνουν crypto mining νομισμάτων, στα οποία δεν είναι δυνατό το mining. Η Fortinet εντόπισε τυχαία τις εν λόγω εφαρμογές, και τις ανέλυσε, αφού παρατήρησε ότι εμφανίζονταν σαν Miners νομισμάτων τα οποία δεν το υποστηρίζουν.

Τα 3 νομίσματα είναι το Ripple, Cardano και Tether. Καθώς λοιπόν αυτά τα νομίσματα δεν υποστηρίζουν το mining όπως γίνεται με άλλα νομίσματα (Bitcoin, Ethereum και άλλα), το μόνο που κάνουν οι εφαρμογές είναι να εμφανίζουν διαφημίσεις.

Στην περίπτωση του Ripple, η εφαρμογή δείχνει την ταχύτητα εξόρυξης που έχει η συσκευή – η οποία είναι ένας εντελώς τυχαίος αριθμός – και σιγά σιγά ανεβαίνει το ποσό σε Ripple που έχει μαζέψει ο χρήστης. Όταν ο χρήστης φτάσει το ποσό που απαιτείται για να «πληρωθεί», η εφαρμογή είναι προγραμματισμένη να προβάλει το μήνυμα “Error! Check your wallet address”.

mining apps google play store

Αφού όμως οι εφαρμογές δεν κάνουν mine, θα αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής τους. Σύμφωνα με την Fortinet, η απάντηση είναι οι διαφημίσεις. Οι developers των εφαρμογών βασίζονται στο ότι τα θύματα τους θα τρέχουν τις εφαρμογές τους όλη μέρα για να παράξουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό Ripple μπορούν. Έτσι η εφαρμογή θα μπορεί να εμφανίζει διαφημίσεις και να βγάλει λεφτά στους developers.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ψεύτικες mining εφαρμογές. Στο παρελθόν, η ESET είχε εντοπίσει παρόμοιες εφαρμογές με επιπλέον δυνατότητες. Η Fortinet δήλωσε ότι όταν παρατηρούνται απότομες αυξήσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, κυκλοφορούν τέτοιες εφαρμογές.

Έχοντας αυτό στον νου σας, θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί για το τι εφαρμογές εγκαθιστάτε στις συσκευές σας, και σε καμία περίπτωση δεν σας προτείνουμε να κάνετε mining με φορητές συσκευές.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS