ΑρχικήSecurityEuropol: εκατοντάδες συλλήψεις στο Darknet

Europol: εκατοντάδες συλλήψεις στο Darknet

H Europol με την βοήθεια των Αστυνομικών αρχών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες κατάφερε να εξαρθρώσει μια μεγάλη ομάδα που διακινούσε πλαστά ευρώ, ναρκωτικά και όπλα μέσω του υποτιθέμενου ανώνυμου δικτύου Darknet. Europol

Πραγματοποιήθηκαν 300 έρευνες σε σπίτια και συνελήφθησαν 235 ύποπτοι από 13 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου και στόχευε μια οργάνωση που αγόραζε και πωλούσε πλαστά ευρώ σε διάφορες ηλεκτρονικές αγορές στο Darknet.

Click για μεγέθυνση

Εκτός από τους 235 υπόπτους που κρατούνται, οι Αρχές ανακάλυψαν και κατάσχεσαν 1.500 πλαστά χαρτονομίσματα “ναρκωτικά, όπλα (πυροβόλα όπλα, nunchaku, μαχαίρια και λεπίδες), υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, Bitcoins και hardware για mining. ”
Οι πράκτορες φέρεται να ανακάλυψαν και την τοποθεσία που εκτυπώθηκαν τα πλαστά χαρτονομίσματα, μαζί με πολλές φυτείες κάνναβης στη Γερμανία και στη Γαλλία.

Η έρευνα της Europol ξεκίνησε μετά από μια επιτυχία της αυστριακής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας τον Ιούνιο του 2018, που ανακάλυψε ένα τυπογραφείο με δυνατότητα εκτύπωσης πλαστών τραπεζογραμματίων των 10, 20 και 50 ευρώ.

Μετά από έρευνες η Europol και αρκετές αστυνομικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν εκατοντάδες συλλήψεις από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Αυστρία και την Ιταλία και πολλές άλλες χώρες όπως στην Κροατία, την Κύπρο, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Αυτή η κοινή προσπάθεια δείχνει ότι δεν υπάρχει πλήρης ανωνυμία στο διαδίκτυο και στο Darknet. Όταν ασχολείσαι με online παράνομες δραστηριότητες, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για την Αστυνομία”, δήλωσε ο Wil van Gemert, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής στις επιχειρήσεις της Europol.

Ο κ. Van Gemert πρόσθεσε επίσης ότι “η Europol θα συνεχίσει να βοηθά τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να προστατεύσουν το ευρώ από την παραχάραξη, τόσο στον πραγματικό όσο και στον εικονικό κόσμο.”

__________________________

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS