Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

SMS phishing εκστρατεία στοχεύει όσους ψάχνουν εργασία!

Ο William Tsing της Malwarebytes Labs δημοσίευσε μια αναφορά περιγράφοντας λεπτομερώς την τεχνική πίσω από μια εκστρατεία phishing που βασίζεται σε SMS και απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν εργασία μέσω του διαδυκτίου.

Η κακόβουλη καμπάνια SMS χρησιμοποιεί στοχευμένα μηνύματα κειμένου για να ανακατευθύνει τα θύματα σε μια phishing ιστοσελίδα η οποία τους ζητάει να καταχωρίσουν προσωπικά στοιχεία αφού εξετάσουν μια προσφορά εργασίας.

Ουσιαστικά, όταν ο ενδιαφερόμενος εξετάσει την αγγελία και κάνει κλικ στο banner «Apply Now» ανακατευθύνεται σε μια φόρμα στην οποία εισάγει όνομα, διεύθυνση email και αριθμό τηλεφώνου.

SMS phishing

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η phishing σελίδα  ενημερώνει τους χρήστες ότι «Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσα σε 24 ώρες μετά την υποβολή των στοιχείων σας».

Μετά από ένα κλικ στο «Submit Details» στο κάτω μέρος της φόρμας, η κακόβουλη σελίδα στέλνει όλες τις καταχωρημένες πληροφορίες στους διακομιστές του εισβολέα και στη συνέχεια ανακατευθύνει το θύμα στην επίσημη ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας για να μην κινηθούν υποψίες.

Σύμφωνα με την μελέτη του Tsing, οι hackers στοχεύουν σχεδόν στο ήμισυ της αγοράς εργασίας όπου περίπου το 49% όλων των εργαζομένων δεν είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους.

Αν, λοιπόν, ψάχνετε για δουλειά βεβαιωθείτε ότι δεν θα πέσετε πάνω σε κάποια phishing σελίδα. Πιο συγκεκριμένα, εάν λάβετε ποτέ ένα SMS λέγοντας ότι μπορείτε να εργαστείτε από το σπίτι και να κερδίσετε περισσότερο από το τριπλάσιο του τρέχοντος μισθού σας, μπορείτε να διαγράψετε το μήνυμα χωρίς τύψεις, επειδή κατά  99% πρόκειται για παγίδα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *