ΑρχικήinetApple Watch Series 4: Δεν αναγνωρίζει όλες τις πτώσεις

Apple Watch Series 4: Δεν αναγνωρίζει όλες τις πτώσεις

Ένα από τα highlights της Apple Watch Series 4 είναι η λεγόμενη δυνατότητα ανίχνευσης πτώσης, η οποία θα μπορούσε να είναι κάτι που σώζει ζωές.

Σκοπός της είναι να ανιχνεύσει κάθε πιθανή πτώση και στη συνέχεια να προσφέρεται να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αυτό είναι ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό, αν φυσικά έχει υψηλή ακρίβεια, και μια δοκιμή που έγινε πρόσφατα προσπαθεί να καθορίσει ακριβώς αυτό: πόσο μπορείτε πραγματικά να βασιστείτε στη νέα Series 4.

Apple

Το κανάλι What’s Inside του YouTube έχει πραγματοποιήσει αρκετές real-life δοκιμές στο νέο Watch της Apple και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Με μικτή απόδοση, το Apple Watch Series 4 απέτυχε να ανιχνεύσει την πτώση σε ένα τραμπολίνο εσωτερικού χώρου, ανεξάρτητα από το αν η δοκιμή διεξήχθη με το πραγματικό τραμπολίνο ή σε ένα χαλάκι γυμναστικής.

Ωστόσο, μια τυπική πτώση σε σκληρή επιφάνεια, όπως το πάτωμα, ενεργοποίησε τη λειτουργία ανίχνευσης πτώσης του Apple Watch, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να ελέγξει εάν είναι εντάξει και αν πρέπει να ειδοποιηθούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Και τώρα υπάρχει η βασική ερώτηση: είναι αυτό σφάλμα ή ένα χαρακτηριστικό; Όπως φαίνεται, το Apple Watch μπορεί να είναι σε θέση να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ των μαλακών και των σκληρών επιφανειών, αν και μπορεί απλά η συσκευή να μην είναι 100 τοις εκατό ακριβής στην ανίχνευση πτώσεων.

Βεβαίως, υπάρχει περιθώριο για βελτιώσεις και η Apple πιθανώς χρησιμοποιεί δεδομένα που αποστέλλονται από πελάτες προκειμένου να καταστήσει το σύστημα πιο αξιόπιστο.

Η ανίχνευση πτώσης απενεργοποιείται από προεπιλογή και πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα από το μενού έκτακτης ανάγκης SOS στο Watch app σε iPhone. Όμως, αν η ηλικία του λογαριασμού σας έχει οριστεί σε 65 ή υψηλότερη, η Apple ενεργοποιεί αυτόματα την ανίχνευση πτώσης στο ρολόι σας, καθώς η πιθανότητα πτώσης σε αυτήν την περίπτωση είναι υψηλότερη.

Παραμένει να δούμε πώς θα εξελίσσεται αυτό το χαρακτηριστικό μέσα στους επόμενους μήνες και αναμένουμε περαιτέρω βελτιώσεις στις επόμενες ενημερώσεις watchOS 5.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS