Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Έρευνα κατά της EA λόγω των loot boxes στο FIFA 18

Η Βελγική κυβέρνηση, η οποία κήρυξε παράνομα τα Loot boxes από online παιχνίδια, ξεκίνησε έρευνα για την EA, αφού η εταιρεία αρνήθηκε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται τα loot από τα loot boxes της στο FIFA 18.

FIFA 18 EA loot boxes

Τον Απρίλιο του 2018, η επιτροπή τυχερών παιχνιδιών του Βελγίου, αποφάσισε ότι τα loot boxes που υπάρχουν σε online παιχνίδια όπως το FIFA 18, Overwatch και Counter Strike: Global Offensive, ήταν “παράνομα τυχερά παιχνίδια”. Η μη τήρηση αυτού των νόμου, που συνεπάγεται και με την διασφάλιση ότι οι ανήλικοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα τυχερά αυτά «κουτιά» εντός του παιχνιδιού, θεωρείται παράνομη.

Σύντομα μετά την ισχύ του συγκεκριμένου νόμου, οι εταιρείες που δημιούργησαν και διατηρούν τους προ αναφερομένους τίτλους, απενεργοποίησαν τα Loot boxes εντός των παιχνιδιών τους, συγκεκριμένα για τους χρήστες του Βελγίου. Αντιθέτως, η EA, η οποία είναι εταιρεία πίσω από το FIFA 18, δεν έκανε καμία κίνηση για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο, και σαν αποτέλεσμα διεξάγεται εναντίον της έρευνα από το γραφείο του εισαγγελέα των Βρυξελλών.

Ο Λόγος για τον οποίο βγήκε ο συγκεκριμένος νόμος, είναι επειδή στα εν λόγω Loot boxes, ο παίχτης δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα κερδίσει. Για παράδειγμα, ενώ είναι γνωστό από πριν το ποια είναι τα πιθανά αποτελέσματα, δεν γνωρίζει στα σίγουρα τι θα κερδίσει. Τα πιθανά αποτελέσματα των loot boxes είναι σχεδόν πάντα ψηφιακά, τα οποία ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την ώρα που παίζει, και η αξία τους κυμαίνεται από μερικά cents έως και δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η EA δηλώνει ότι τα προϊόντα της σχεδιάζονται ηθικά και νόμιμα, και αρνείται ότι οι τίτλοι παιχνιδιών που κυκλοφορεί περιέχουν οποιαδήποτε μορφή τυχερών παιχνιδιών. Ο Andrew Wilson, CEO της EA, αναφέρει ότι δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως τυχερό παιχνίδι το FIFA 18, καθώς όλα τα πακέτα αποδίδουν συγκεκριμένο αριθμό αντικειμένων, αλλά και επειδή δεν υπάρχει τρόπος για τους παίχτες να πουλήσουν ή να μεταφέρουν κάπως τα αντικείμενα τους, ανταλλάσσοντας τα με πραγματικά χρήματα.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *