Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Έξυπνα σπίτια: Τα λάθη των ιδιοκτητών στην ασφάλεια

Τα βασικά λάθη στην ασφάλεια, όπως οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης και το ανεπιθύμητο υλικολογισμικό, εκθέτουν τα έξυπνα σπίτια σε αυξημένο κίνδυνο στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με το Bitdefender.

smart home security mistakes

Η τελευταία έκθεση για την ασφάλεια στο “The IoT Threat Landscape” και στο “Top Smart Home Vulnerabilities” του 2018, συγκεντρώνει δεδομένα από το προϊόν ασφάλειας BOX IoT και τις συνεντεύξεις με τους καταναλωτές. Το μέσο σπίτι είναι πλέον γεμάτο με 20 έξυπνες συσκευές, με το 95% των τρωτών σημείων να παραμένουν στο υλικολογισμικό, αναφέρει η έκθεση. Το 60% των χρηστών ισχυρίζονται ότι ανησυχούν για κλοπή ταυτότητας, δεδομένων και malwares, όμως πολλοί αποτυγχάνουν να προστατεύσουν επαρκώς τις IoT συσκευές. Έξι στους δέκα χρήστες ανέφεραν ότι δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ αναβάθμιση υλικολογισμικού στο router τους, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο στο 55% για τους ιδιοκτήτες έξυπνων τηλεοράσεων.

Μόνο το 60% των χρηστών έξυπνων συσκευών ανέφεραν ότι έχουν διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε έξυπνη συσκευή, ενώ οι μισοί ιδιοκτήτες έξυπνων τηλεοράσεων παραδέχθηκαν ότι δεν είχαν αλλάξει ποτέ τον κωδικό πρόσβασής τους.

Αν και το 30% ανησυχεί πως ένας χάκερ θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε μια έξυπνη κάμερα για να τους κατασκοπεύσει, το 70% έχει τουλάχιστον μία κάμερα συνδεδεμένη με έναν ευπαθή δρομολογητή, ισχυρίστηκε το Bitdefender.

Η έκθεση επίσης αναφέρει ότι το προϊόν ασφάλειας BOX μπλόκαρε 461.718 απειλές σε διάστημα 30 ημερών, με τις περισσότερες από αυτές (76%) να προέρχονται από επικίνδυνες ιστοσελίδες.

Ο αναλυτής ηλεκτρονικών απειλών, Bogdan Botezatu, ισχυρίστηκε ότι οι αδύναμοι ή οι μεμονωμένοι κωδικοί πρόσβασης για πολλαπλές συσκευές, η αποτυχία να επισκευαστούν, η απρόσεκτη περιήγηση κάνοντας κλικ σε ύποπτους συνδέσμους και συνημμένα αρχεία, μπορούν να ανοίξουν την ηλεκτρονική «μπροστινή πόρτα» του έξυπνου σπιτιού σε χάκερς.

Ωστόσο, δεν φέρουν μόνο οι χρήστες ευθύνη.

«Οι κατασκευαστές έξυπνων συσκευών μοιράζονται την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση της ασφάλειας του Διαδικτύου επειδή οι περισσότεροι από αυτούς παραβλέπουν το κομμάτι της ασφάλειας», πρόσθεσε. «Από τη βιασύνη τους να βρίσκονται μπροστά από τον ανταγωνισμό, αφήνουν πολλά τρωτά σημεία για τους επιτιθέμενους που ενδιαφέρονται για τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών».

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *