15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Έξυπνα σπίτια: Τα λάθη των ιδιοκτητών στην ασφάλεια

Τα βασικά λάθη στην ασφάλεια, όπως οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης και το ανεπιθύμητο υλικολογισμικό, εκθέτουν τα έξυπνα σπίτια σε αυξημένο κίνδυνο στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με το Bitdefender.

smart home security mistakes

Η τελευταία έκθεση για την ασφάλεια στο “The IoT Threat Landscape” και στο “Top Smart Home Vulnerabilities” του 2018, συγκεντρώνει δεδομένα από το προϊόν ασφάλειας BOX IoT και τις συνεντεύξεις με τους καταναλωτές. Το μέσο σπίτι είναι πλέον γεμάτο με 20 έξυπνες συσκευές, με το 95% των τρωτών σημείων να παραμένουν στο υλικολογισμικό, αναφέρει η έκθεση. Το 60% των χρηστών ισχυρίζονται ότι ανησυχούν για κλοπή ταυτότητας, δεδομένων και malwares, όμως πολλοί αποτυγχάνουν να προστατεύσουν επαρκώς τις IoT συσκευές. Έξι στους δέκα χρήστες ανέφεραν ότι δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ αναβάθμιση υλικολογισμικού στο router τους, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο στο 55% για τους ιδιοκτήτες έξυπνων τηλεοράσεων.

Μόνο το 60% των χρηστών έξυπνων συσκευών ανέφεραν ότι έχουν διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε έξυπνη συσκευή, ενώ οι μισοί ιδιοκτήτες έξυπνων τηλεοράσεων παραδέχθηκαν ότι δεν είχαν αλλάξει ποτέ τον κωδικό πρόσβασής τους.

Αν και το 30% ανησυχεί πως ένας χάκερ θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε μια έξυπνη κάμερα για να τους κατασκοπεύσει, το 70% έχει τουλάχιστον μία κάμερα συνδεδεμένη με έναν ευπαθή δρομολογητή, ισχυρίστηκε το Bitdefender.

Η έκθεση επίσης αναφέρει ότι το προϊόν ασφάλειας BOX μπλόκαρε 461.718 απειλές σε διάστημα 30 ημερών, με τις περισσότερες από αυτές (76%) να προέρχονται από επικίνδυνες ιστοσελίδες.

Ο αναλυτής ηλεκτρονικών απειλών, Bogdan Botezatu, ισχυρίστηκε ότι οι αδύναμοι ή οι μεμονωμένοι κωδικοί πρόσβασης για πολλαπλές συσκευές, η αποτυχία να επισκευαστούν, η απρόσεκτη περιήγηση κάνοντας κλικ σε ύποπτους συνδέσμους και συνημμένα αρχεία, μπορούν να ανοίξουν την ηλεκτρονική «μπροστινή πόρτα» του έξυπνου σπιτιού σε χάκερς.

Ωστόσο, δεν φέρουν μόνο οι χρήστες ευθύνη.

«Οι κατασκευαστές έξυπνων συσκευών μοιράζονται την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση της ασφάλειας του Διαδικτύου επειδή οι περισσότεροι από αυτούς παραβλέπουν το κομμάτι της ασφάλειας», πρόσθεσε. «Από τη βιασύνη τους να βρίσκονται μπροστά από τον ανταγωνισμό, αφήνουν πολλά τρωτά σημεία για τους επιτιθέμενους που ενδιαφέρονται για τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών».

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *