Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking
infosec

Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking

Εάν έχετε διαβάσει για ιστορικές μάχες, θα γνωρίζεται ότι δεν έχουν υπάρξει δυο ολόιδιοι εχθροί. Ωστόσο πάντα χρησιμοποιούνται κοινές τεχνικές...
Read More
infosec

Τα online trolls και τα bots στην υπηρεσία των πολιτικών!

Όλοι μας έχουμε ακουστά τα “trolls” (ψεύτικοι λογαριασμοί) του διαδικτύου. Μερικοί από εμάς μπορεί, κατά καιρούς, να έχουμε συναντήσει /...
Read More
infosec

Spectre V2 patch: Μείωση της απόδοσης σε Linux έως και 50%

Πόσες θυσίες είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής? Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών που...
Read More
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
Latest Posts

Εσείς γνωρίζετε τις κορυφαίες 10 συντομεύσεις πληκτρολογίου? Part 2

Alt+Tab or Ctrl+Tab

Πατώντας το πλήκτρο Alt + Tab γίνεται εναλλαγή μεταξύ των ανοικτών προγραμμάτων που προχωρούν προς τα εμπρός. Για παράδειγμα, εάν έχετε ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και άλλα προγράμματα εκτελούνται στο παρασκήνιο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Tab για να κάνετε κύκλο κάθε ανοιχτού προγράμματος.

Στους υπολογιστές της Apple αντί να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Alt χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Command (Cmd). Για παράδειγμα, Cmd + Tab για εναλλαγή μεταξύ ανοικτών προγραμμάτων.

Ctrl+Backspace και Ctrl+Left ή Right arrow

Note: Οι παρακάτω συντομεύσεις αφορούν μόνο τους χρήστες υπολογιστών και δεν λειτουργούν σε υπολογιστές της Apple.

Πιέζοντας το πλήκτρο Ctrl + Backspace θα διαγραφεί μια πλήρης λέξη κάθε φορά αντί για ένα μόνο χαρακτήρα.

Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl πατώντας το αριστερό ή το δεξί βέλος θα μετακινηθεί ο δρομέας μία λέξη κάθε φορά αντί για ένα χαρακτήρα κάθε φορά. Αν θέλετε να επισημάνετε μια λέξη κάθε φορά, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl + Shift και, στη συνέχεια, πατήστε το αριστερό ή το δεξί βέλος. Η επιλεγμένη επιλογή σας θα μετακινείται μία φορά τη φορά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ctrl+S

Ενώ εργάζεστε σε ένα έγγραφο ή σε άλλο αρχείο σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα, πατώντας Ctrl + S αποθηκεύετε αυτό το αρχείο. Χρησιμοποιήστε αυτό το πλήκτρο συντόμευσης συχνά εάν εργάζεστε σε οτιδήποτε σημαντικό σε περίπτωση που συμβεί κάποιο σφάλμα, χάνετε ενέργεια ή οποιαδήποτε άλλα ζητήματα που θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν οποιαδήποτε εργασία από την τελευταία αποθήκευση.

Στους υπολογιστές της Apple, χρησιμοποιήστε το Cmd + S για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο.

Ctrl+Home or Ctrl+End

Το Ctrl + Home θα μετακινήσει τον κέρσορα στην αρχή του εγγράφου και το Ctrl + End θα μετακινήσει το δρομέα στο τέλος ενός εγγράφου. Αυτές οι συντομεύσεις λειτουργούν με τα περισσότερα έγγραφα, καθώς και ιστοσελίδες.

Στους υπολογιστές της Apple χρησιμοποιήστε το Command και το Cmd και το βέλος επάνω για να φτάσετε στην αρχή ενός εγγράφου ή κειμένου ή Cmd και το κάτω βέλος για να φτάσετε στο τέλος ενός εγγράφου ή ενός κειμένου.

Ctrl+P

Το Control+P χρησιμοποιείται για να ανοίξει μια προεπισκόπηση εκτύπωσης της σελίδας ή του εγγράφου που προβάλλεται αυτήν τη στιγμή. Για παράδειγμα, πατήστε Ctrl + P τώρα για να δείτε μια προεπισκόπηση εκτύπωσης αυτής της σελίδας.

Στους υπολογιστές της Apple χρησιμοποιήστε το Cmd + P για να ανοίξετε την προεπισκόπηση εκτύπωσης.

Page Up, Spacebar  και Page Down

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, πατώντας το πλήκτρο είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω θα μετακινηθείτε στην επόμενη ή την προηγούμενη σελίδα. Κατά την περιήγηση στο Internet, πατώντας το πλήκτρο διαστήματος μετακινείστε τη γραμμή κύλισης προς τα κάτω σε μια σελίδα. Παρομοίως, το Shift + πλήκτρο διαστήματος μετακινεί την μπάρα κύλισης σε μία σελίδα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *