ΑρχικήTop PicksΕσείς γνωρίζετε τις κορυφαίες 10 συντομεύσεις πληκτρολογίου? Part 2

Εσείς γνωρίζετε τις κορυφαίες 10 συντομεύσεις πληκτρολογίου? Part 2

Alt+Tab or Ctrl+Tab

Πατώντας το πλήκτρο Alt + Tab γίνεται εναλλαγή μεταξύ των ανοικτών προγραμμάτων που προχωρούν προς τα εμπρός. Για παράδειγμα, εάν έχετε ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και άλλα προγράμματα εκτελούνται στο παρασκήνιο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Tab για να κάνετε κύκλο κάθε ανοιχτού προγράμματος.

Στους υπολογιστές της Apple αντί να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Alt χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Command (Cmd). Για παράδειγμα, Cmd + Tab για εναλλαγή μεταξύ ανοικτών προγραμμάτων.

Ctrl+Backspace και Ctrl+Left ή Right arrow

Note: Οι παρακάτω συντομεύσεις αφορούν μόνο τους χρήστες υπολογιστών και δεν λειτουργούν σε υπολογιστές της Apple.

Πιέζοντας το πλήκτρο Ctrl + Backspace θα διαγραφεί μια πλήρης λέξη κάθε φορά αντί για ένα μόνο χαρακτήρα.

Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl πατώντας το αριστερό ή το δεξί βέλος θα μετακινηθεί ο δρομέας μία λέξη κάθε φορά αντί για ένα χαρακτήρα κάθε φορά. Αν θέλετε να επισημάνετε μια λέξη κάθε φορά, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl + Shift και, στη συνέχεια, πατήστε το αριστερό ή το δεξί βέλος. Η επιλεγμένη επιλογή σας θα μετακινείται μία φορά τη φορά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ctrl+S

Ενώ εργάζεστε σε ένα έγγραφο ή σε άλλο αρχείο σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα, πατώντας Ctrl + S αποθηκεύετε αυτό το αρχείο. Χρησιμοποιήστε αυτό το πλήκτρο συντόμευσης συχνά εάν εργάζεστε σε οτιδήποτε σημαντικό σε περίπτωση που συμβεί κάποιο σφάλμα, χάνετε ενέργεια ή οποιαδήποτε άλλα ζητήματα που θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν οποιαδήποτε εργασία από την τελευταία αποθήκευση.

Στους υπολογιστές της Apple, χρησιμοποιήστε το Cmd + S για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο.

Ctrl+Home or Ctrl+End

Το Ctrl + Home θα μετακινήσει τον κέρσορα στην αρχή του εγγράφου και το Ctrl + End θα μετακινήσει το δρομέα στο τέλος ενός εγγράφου. Αυτές οι συντομεύσεις λειτουργούν με τα περισσότερα έγγραφα, καθώς και ιστοσελίδες.

Στους υπολογιστές της Apple χρησιμοποιήστε το Command και το Cmd και το βέλος επάνω για να φτάσετε στην αρχή ενός εγγράφου ή κειμένου ή Cmd και το κάτω βέλος για να φτάσετε στο τέλος ενός εγγράφου ή ενός κειμένου.

Ctrl+P

Το Control+P χρησιμοποιείται για να ανοίξει μια προεπισκόπηση εκτύπωσης της σελίδας ή του εγγράφου που προβάλλεται αυτήν τη στιγμή. Για παράδειγμα, πατήστε Ctrl + P τώρα για να δείτε μια προεπισκόπηση εκτύπωσης αυτής της σελίδας.

Στους υπολογιστές της Apple χρησιμοποιήστε το Cmd + P για να ανοίξετε την προεπισκόπηση εκτύπωσης.

Page Up, Spacebar  και Page Down

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, πατώντας το πλήκτρο είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω θα μετακινηθείτε στην επόμενη ή την προηγούμενη σελίδα. Κατά την περιήγηση στο Internet, πατώντας το πλήκτρο διαστήματος μετακινείστε τη γραμμή κύλισης προς τα κάτω σε μια σελίδα. Παρομοίως, το Shift + πλήκτρο διαστήματος μετακινεί την μπάρα κύλισης σε μία σελίδα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS