Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Εσείς γνωρίζετε τις κορυφαίες 10 συντομεύσεις πληκτρολογίου? Part 2

Alt+Tab or Ctrl+Tab

Πατώντας το πλήκτρο Alt + Tab γίνεται εναλλαγή μεταξύ των ανοικτών προγραμμάτων που προχωρούν προς τα εμπρός. Για παράδειγμα, εάν έχετε ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και άλλα προγράμματα εκτελούνται στο παρασκήνιο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Tab για να κάνετε κύκλο κάθε ανοιχτού προγράμματος.

Στους υπολογιστές της Apple αντί να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Alt χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Command (Cmd). Για παράδειγμα, Cmd + Tab για εναλλαγή μεταξύ ανοικτών προγραμμάτων.

Ctrl+Backspace και Ctrl+Left ή Right arrow

Note: Οι παρακάτω συντομεύσεις αφορούν μόνο τους χρήστες υπολογιστών και δεν λειτουργούν σε υπολογιστές της Apple.

Πιέζοντας το πλήκτρο Ctrl + Backspace θα διαγραφεί μια πλήρης λέξη κάθε φορά αντί για ένα μόνο χαρακτήρα.

Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl πατώντας το αριστερό ή το δεξί βέλος θα μετακινηθεί ο δρομέας μία λέξη κάθε φορά αντί για ένα χαρακτήρα κάθε φορά. Αν θέλετε να επισημάνετε μια λέξη κάθε φορά, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl + Shift και, στη συνέχεια, πατήστε το αριστερό ή το δεξί βέλος. Η επιλεγμένη επιλογή σας θα μετακινείται μία φορά τη φορά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ctrl+S

Ενώ εργάζεστε σε ένα έγγραφο ή σε άλλο αρχείο σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα, πατώντας Ctrl + S αποθηκεύετε αυτό το αρχείο. Χρησιμοποιήστε αυτό το πλήκτρο συντόμευσης συχνά εάν εργάζεστε σε οτιδήποτε σημαντικό σε περίπτωση που συμβεί κάποιο σφάλμα, χάνετε ενέργεια ή οποιαδήποτε άλλα ζητήματα που θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν οποιαδήποτε εργασία από την τελευταία αποθήκευση.

Στους υπολογιστές της Apple, χρησιμοποιήστε το Cmd + S για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο.

Ctrl+Home or Ctrl+End

Το Ctrl + Home θα μετακινήσει τον κέρσορα στην αρχή του εγγράφου και το Ctrl + End θα μετακινήσει το δρομέα στο τέλος ενός εγγράφου. Αυτές οι συντομεύσεις λειτουργούν με τα περισσότερα έγγραφα, καθώς και ιστοσελίδες.

Στους υπολογιστές της Apple χρησιμοποιήστε το Command και το Cmd και το βέλος επάνω για να φτάσετε στην αρχή ενός εγγράφου ή κειμένου ή Cmd και το κάτω βέλος για να φτάσετε στο τέλος ενός εγγράφου ή ενός κειμένου.

Ctrl+P

Το Control+P χρησιμοποιείται για να ανοίξει μια προεπισκόπηση εκτύπωσης της σελίδας ή του εγγράφου που προβάλλεται αυτήν τη στιγμή. Για παράδειγμα, πατήστε Ctrl + P τώρα για να δείτε μια προεπισκόπηση εκτύπωσης αυτής της σελίδας.

Στους υπολογιστές της Apple χρησιμοποιήστε το Cmd + P για να ανοίξετε την προεπισκόπηση εκτύπωσης.

Page Up, Spacebar  και Page Down

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, πατώντας το πλήκτρο είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω θα μετακινηθείτε στην επόμενη ή την προηγούμενη σελίδα. Κατά την περιήγηση στο Internet, πατώντας το πλήκτρο διαστήματος μετακινείστε τη γραμμή κύλισης προς τα κάτω σε μια σελίδα. Παρομοίως, το Shift + πλήκτρο διαστήματος μετακινεί την μπάρα κύλισης σε μία σελίδα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *