Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Το Fuchsia OS θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android σε 5 χρόνια

AndroidΠαλιότερα είχε γίνει αναφορά σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα από την Google, που ονομάζεται Fuchsia OS, το οποίο θεωρείται διάδοχος του Android.

Μια πρόσφατη έκθεση του Bloomberg αποκαλύπτει ότι οι μηχανικοί που εργάζονται πάνω σε αυτό, σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν το νέο λειτουργικό σύστημα αρχικά σε συσκευές που ελέγχονται μέσω της φωνής, όπως τα έξυπνα ηχεία και σταδιακά σε άλλες συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Η αλλαγή θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το πρόγραμμα Project Fuchsia OS ξεκίνησε για να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Android και είναι πιο κατάλληλο για τις συσκευές που ελέγχονται φωνητικά. Το λειτουργικό σύστημα θα έχει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση σε όλες τις συσκευές.

Με το Android, το οποίο βασίζεται σε συνεργάτες για το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητάς του, είναι δύσκολο να συμβαδίζει με τη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Οι εξελίξεις στο λειτουργικό σύστημα Fuchsia

Η Google άρχισε να εργάζεται στο λειτουργικό σύστημα Fuchsia OS, ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, το 2016 με μια ομάδα 100 μηχανικών. Την ίδια χρονιά, η Google επέτρεψε και σε άλλους προγραμματιστές, να ασχοληθούν με τον κώδικα του λειτουργικού συστήματος.

Το 2017, ο David Burke, ο αντιπρόεδρος του Android Engineering της Google, δημοσίως αναγνώρισε το Fuchsia OS και είπε ότι πρόκειται για πειραματικό πρόγραμμα πρώιμης φάσης. Το λογότυπο του λειτουργικού συστήματος άλλαξε το ίδιο έτος. Η Google κυκλοφόρησε επίσης το UI του Fuchsia Armadillo.

Τώρα, το Bloomberg δηλώνει ότι οι μηχανικοί που εργάζονται για το έργο έχουν ένα «μεγαλόπνοο σχέδιο» για το λειτουργικό σύστημα. Θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android σταδιακά σύμφωνα με δηλώσεις τους.

Μπορεί το Fuchsia OS να αντικαταστήσει το Android;

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Το Android χρησιμοποιείται από το 80% των smartphones που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, με το πρόσφατο πρόστιμο ρεκόρ των $ 5 δισεκατομμυρίων στη Google για καταπάτηση του αντιμονοπωλιακού νόμου, η εταιρεία πρέπει να ανυπομονεί να αναπτύξει κάτι που δεν εξαρτάται τόσο από τους κατασκευαστές smartphone όσο και από το Android.

Η Google αρνείται οποιαδήποτε σχέδια για το Fuchsia

Μετά την ανακοίνωση του Bloomberg ότι οι μηχανικοί σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν το Android με το Fuchsia OS μέσα στην «επόμενη δεκαετία», η Google δήλωσε στο CNET ότι δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για το Fuchsia και είναι απλώς ένα από τα πολλά πειραματικά έργα ανοικτού κώδικα.

Προς το παρόν, το λειτουργικό σύστημα Fuchsia δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα έργο ανοικτού πηγαίου κώδικα το οποίο βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης. Έχουν γίνει αναφορές ότι υπάρχουν διαφωνίες στη Google για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Fuchsia OS και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενσωματωθεί σε διαφορετικές συσκευές.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν οι φήμες θα βγουν αληθινές και αν τελικά θα δούμε στο μέλλον συσκευές που θα λειτουργούν με το Fuchsia OS.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *