Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 16:56
Αρχική inet Το Fuchsia OS θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android σε 5 χρόνια

Το Fuchsia OS θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android σε 5 χρόνια

AndroidΠαλιότερα είχε γίνει αναφορά σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα από την Google, που ονομάζεται Fuchsia OS, το οποίο θεωρείται διάδοχος του Android.

Μια πρόσφατη έκθεση του Bloomberg αποκαλύπτει ότι οι μηχανικοί που εργάζονται πάνω σε αυτό, σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν το νέο λειτουργικό σύστημα αρχικά σε συσκευές που ελέγχονται μέσω της φωνής, όπως τα έξυπνα ηχεία και σταδιακά σε άλλες συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Η αλλαγή θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το πρόγραμμα Project Fuchsia OS ξεκίνησε για να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Android και είναι πιο κατάλληλο για τις συσκευές που ελέγχονται φωνητικά. Το λειτουργικό σύστημα θα έχει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση σε όλες τις συσκευές.

Με το Android, το οποίο βασίζεται σε συνεργάτες για το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητάς του, είναι δύσκολο να συμβαδίζει με τη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Οι εξελίξεις στο λειτουργικό σύστημα Fuchsia

Η Google άρχισε να εργάζεται στο λειτουργικό σύστημα Fuchsia OS, ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, το 2016 με μια ομάδα 100 μηχανικών. Την ίδια χρονιά, η Google επέτρεψε και σε άλλους προγραμματιστές, να ασχοληθούν με τον κώδικα του λειτουργικού συστήματος.

Το 2017, ο David Burke, ο αντιπρόεδρος του Android Engineering της Google, δημοσίως αναγνώρισε το Fuchsia OS και είπε ότι πρόκειται για πειραματικό πρόγραμμα πρώιμης φάσης. Το λογότυπο του λειτουργικού συστήματος άλλαξε το ίδιο έτος. Η Google κυκλοφόρησε επίσης το UI του Fuchsia Armadillo.

Τώρα, το Bloomberg δηλώνει ότι οι μηχανικοί που εργάζονται για το έργο έχουν ένα “μεγαλόπνοο σχέδιο” για το λειτουργικό σύστημα. Θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android σταδιακά σύμφωνα με δηλώσεις τους.

Μπορεί το Fuchsia OS να αντικαταστήσει το Android;

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Το Android χρησιμοποιείται από το 80% των smartphones που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, με το πρόσφατο πρόστιμο ρεκόρ των $ 5 δισεκατομμυρίων στη Google για καταπάτηση του αντιμονοπωλιακού νόμου, η εταιρεία πρέπει να ανυπομονεί να αναπτύξει κάτι που δεν εξαρτάται τόσο από τους κατασκευαστές smartphone όσο και από το Android.

Η Google αρνείται οποιαδήποτε σχέδια για το Fuchsia

Μετά την ανακοίνωση του Bloomberg ότι οι μηχανικοί σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν το Android με το Fuchsia OS μέσα στην «επόμενη δεκαετία», η Google δήλωσε στο CNET ότι δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για το Fuchsia και είναι απλώς ένα από τα πολλά πειραματικά έργα ανοικτού κώδικα.

Προς το παρόν, το λειτουργικό σύστημα Fuchsia δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα έργο ανοικτού πηγαίου κώδικα το οποίο βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης. Έχουν γίνει αναφορές ότι υπάρχουν διαφωνίες στη Google για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Fuchsia OS και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενσωματωθεί σε διαφορετικές συσκευές.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν οι φήμες θα βγουν αληθινές και αν τελικά θα δούμε στο μέλλον συσκευές που θα λειτουργούν με το Fuchsia OS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού...

OnePlus 8: Διέρρευσαν πληροφορίες για νέα χρώματα

Νέες διαρροές χαρακτηριστικών του OnePlus 8 κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ τη τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες,...

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να αλλάζετε το φόντο στο Zoom

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα κατά την πανδημία του Κοροναϊού, είναι το Zoom. Παρά τις ανησυχίες που...

Η Cosmote δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Cosmote: Δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων: Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων...

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...

FBI: Hackers στέλνουν κακόβουλους δίσκους USB μέσω USPS

Οι hackers από την ομάδα ηλεκτρονικών εγκλημάτων FIN7 έχουν στοχεύσει διάφορες επιχειρήσεις με κακόβουλες συσκευές USB που λειτουργούν ως πληκτρολόγιο όταν συνδέονται...

Δωρεάν screen sharing λογισμικό επιτρέπει τη σύνδεση σε PC συνεργατών

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η...