ΑρχικήinetNghia Hoang Pho ο hacker της NSA που έχασε τα hacking tools

Nghia Hoang Pho ο hacker της NSA που έχασε τα hacking tools

Ο hacker της NSA που “έχασε” σημαντικά εργαλεία της υπηρεσίας του, από τον προσωπικό του υπολογιστή, παραδέχτηκε την ενοχή του.

Ο συνεργάτης της υπηρεσίας επιβεβαίωσε στο περιφερειακό δικαστήριο της Βαλτιμόρης ότι πήρε αντίγραφα των διαβαθμισμένων λογισμικών στο σπίτι του, σε ένα υπολογιστή με Windows που έτρεχε το antivirus της Kaspersky Labs.

Ο Nghia Hoang Pho, 67 ετών είναι Αμερικανός πολίτης που γεννήθηκε στο Vietnam, και ζει στην πόλη Ellicott, του Maryland. Ο Pho είναι πολύ πιθανό να “εισπράξει” έξι με οκτώ χρόνια φυλάκιση, όταν γίνει η δίκη, που ορίστηκε τον Απρίλιο του 2018.NSA

Ο Pho είναι ένας προγραμματιστής TAO (Tailored Operations Access), του οποίου ο οικιακός υπολογιστής έτρεχε ένα λογισμικό ασφαλείας της Kaspersky Lab το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από τις Ρώσικες αρχές για να υποκλέψουν τα άκρως απόρρητα έγγραφα και εργαλεία της NSA το 2015.

Σύμφωνα με την Kaspersky, το λογισμικό ασφαλείας που υπήρχε στον υπολογιστή του Pho, ανίχνευσε τα αντίγραφα των εργαλείων της NSA σαν κάποιο νέο κακόβουλο λογισμικό και το ανέβασε στο cloud για περαιτέρω ανάλυση από τους ερευνητές της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συγκεκριμένα αρχεία που ανέβηκαν για ανάλυση, διαγράφηκαν αμέσως μόλις συνειδητοποίησαν οι ερευνητές το τι ακριβώς ήταν. Κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ όμως αναφέρουν ότι οι Ρώσοι μπόρεσαν να πάρουν τα χέρια τους τα εργαλεία της μυστικής υπηρεσίας μέσω του πακέτου προστασίας της Kaspersky αν και η εταιρεία συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε άμεση συμμετοχή.

Το κατηγορητήριο του Pho αναφέρει:

“Αρχίζοντας το 2010 και συνεχίζοντας μέχρι το Μάρτιο του 2015, ο Pho αφαίρεσε και διατήρησε κυβερνητικά έγγραφα των Η.Π.Α. που περιείχαν πληροφορίες εθνικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητες.”

“Το υλικό αυτό ήταν τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή και διατηρήθηκε στην κατοικία του Pho στο Maryland”.

Το κατηγορητήριο δεν αναφέρει κάποια προσπάθεια του Pho να πουλήσει τα δεδομένα.

Η Kaspersky Lab φυσικά, όπως προαναφέραμε έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παραβίαση ή παράνομους δεσμούς με τις Ρώσικες υπηρεσίες πληροφοριών. Ο εταιρεία ασφαλείας επεσήμανε επίσης ότι ο υπολογιστής του Pho είχε μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, κάτι που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είχε υποκλέψει τα δεδομένα.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS