ΑρχικήinetProject Natick: Υποθαλάσσιο data center από την Microsoft

Project Natick: Υποθαλάσσιο data center από την Microsoft

Η Microsoft βύθισε πριν λίγες ημέρες  ένα πειραματικό data center στον ωκεανό κοντά στις νότιες ακτές της Σκωτίας με το όνομα Project Natick.

Project Natick-ypothalassio-data-center

Το υποθαλάσσιο data center αποσκοπεί στην έρευνα της Microsoft για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και το project ονομάζεται Natick. Η Microsoft δήλωσε ότι έριξε το φορητό κέντρο δεδομένων στην θάλασσα την περασμένη εβδομάδα, και πλέον λειτουργεί κανονικά καθώς ήδη εκτελούνται διεργασίες.

Αυτή ήταν η αρχή του δευτέρου μέρους του σχεδίου που είχε οργανώσει η Microsoft όταν το 2015 βύθισε ένα μικρότερο data center στην Καλιφόρνια, το οποίο «έτρεξε» για 105 ημέρες. Το πρώτο μέρος του σχεδίου αποσκοπούσε στο να γίνει σαφές το αν μια τέτοια υποδομή είναι δυνατόν να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί καθώς και το αν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, ενώ το δεύτερο κομμάτι του σχεδίου ήταν για να γίνει σαφές το αν μια τέτοια ιδέα στέκει λογικά, πρακτικά και οικολογικά. Γι’ αυτό θα δοκιμαστεί κάτω από την επιφάνεια του νερού για τα επόμενα 5 χρόνια.

Εταιρείες όπως η Microsoft και το Facebook που αποτελούνται από τεραστίων διαστάσεων data centers τείνουν να ξοδεύουν πολλά λεφτά ετησίως για τους servers και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν, και το αποτέλεσμα αυτού του project θα δείξει εάν οι υποθαλάσσιες υποδομές θα μπορούν να  παρέχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα.  Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα data centers που χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρείες, η υποβρύχια υποδομή του Project Natick μοιάζει με ένα τυπικό κυλινδρικό container.

Σε μια δήλωση που έκανε ο Ben Cutler, διαχειριστής του Project Natick, είπε “Εάν μπορούμε να βάλουμε μέσα σε μια κάψουλα κάτι το οποίο μπορεί να επιβιώσει, τότε είμαστε ικανοί για τα πάντα”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS